Видео на раждане в Интернет – защо и на кого е необходимо това

Мария
Написана от Мария март 29, 2015 13:41

Видео на раждане в Интернет – защо и на кого е необходимо това

Акценти:

  • Раждане - видео клипове
  • Развитие на действието
  • Видео с раждането - начин за споделяне на радостта

Свързани:

В последно време много майки се решават на раждане онлайн – между контракциите те пишат за това как се чувстват в Туитър, публикуват си снимки в Instagram, а след това качват в мрежата и видео на самото раждане.

Защо го правят?

Когато на 25-годишната британка Джемма Воган миналата година ѝ дошло времето да ражда своя син Оливър, тя решила да запечата целият този процес на видео клип.

И в това си решение тя далеч не била единствена, така постъпват все повече родители по целия свят и те могат да бъдат разбрани, все пак появата на бял свят на едно дете – това е много важно, трудно и същевременно радостно събитие в живота на един човек, това видео може да се гледа в тесен семеен кръг отново и отново и всеки път от очите вероятно и на двама родители ще се стичат сълзи.

Но това, което направила Джема едва няколко дни след раждането, едва ли може да бъде наречено обичайно – тя публикувала заснетото видео в YouTube.

Това означава, че всеки потребител на Интернет може съвсем спокойно да влезе в сайта и да види как Джемма с мъки е родила своя син.
За повечето жени такава постъпка е немислима, защото раждането за тях е нещо много лично, интимно, почти свещено.

А да не говорим и за това, че показвайки на света себе си и своето новородено дете в моментите, когато вие сте толкова безпомощни, несигурни, открити, измъчени, в очите на много хора, вие бихте изглеждали просто непредставително.

Но Джемма много се гордее с това, че видеото от нейното раждане вече е гледано от 16 хиляди души.

„Мен изобщо не ме вълнува, че ще срещна мъже на улицата, които може и да са ме видели как раждам, на мен ми харесва това, че толкова много се заинтересуваха как съм раждала“ – посочва тя.

И в това, както се оказва, младата британка изобщо не е сама. През последните години броят на жените, готови да споделят с целия свят своето раждане, а също броят на хората, желаещи да гледат подобни видео клипове, стремително нарастват.

При търсене в YouTube на „раждане в реално време“ търсачката на видео портала извежда повече от 1.3 млн. видео клипа, които могат да бъдат гледани от на практика всеки ползвател на глобалната мрежа.

Действието в някои от видео клиповете протича в стерилни условия на родилен дом, в някои – в домовете, а в някои дори и на открито. Част от тези клипове са заснети със съблюдаване на правилата за благоприличие, а други не оставят на въображението нищо.

Възниква само един въпрос – защо на жените им е необходимо да правят това.

Най-вероятно, всички те се ръководят не само от желанието си да споделят радостта си, но и да бъдат полезни. Например, Джемма твърди, че по този начин иска да помогне на всички бъдещи майки по-рано да осъзнаят какво всъщност представлява самото раждане.

Така те ще могат да се настроят правилно психиката си за него, тъй като много често лекарите и акушерките често спестяват много от негативните аспекти, тъй като се страхуват да не изплашат родилките.

Поради това Джемма се опитва да бъде максимално искрена в своето видео и абсолютно нищо да не скрива.

Видео на раждане в Интернет – защо и на кого е необходимо това
4.3 (86.67%) 54 глас[а]

Мария
Написана от Мария март 29, 2015 13:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи