Враснали косми в бикини зоната – как да се справите

Мария
Написана от Мария септември 5, 2015 11:49

Враснали косми в бикини зоната – как да се справите

Акценти:

  • Противовъзпалителен ефект - ексфолиант
  • Възпаление и нагнояване - подкожни косъмчета
  • Обработване със спирт - противомикробен ефект

Свързани:

Епилацията за съвременната жена е почти като миенето на зъбите. Премахването на излишните косми по тялото е необходимо да се прави редовно и внимателно. Но немалко дами се сблъскват с проблема на врасналите косми в бикини зоните.

Какво да правим с да правим с тях?

Разбира се, най-добрият способ за справяне с излишните косми е да отидете в салон, където специалист ще ги отстрани с професионална точност, без неприятни последствия.

Но такова посещение струва немалко пари, затова много хора провеждат процедурата самостоятелно у дома.
При това често не се съблюдават необходимите правила, което води до нежелани последствия на кожата:

• Възпаление;
• Напукване;
• Алергии;

Но за съжаление най-неприятният страничен ефект са врасналите косми, особено в бикини зоната.

Защо се появяват враснали косми?

Външните враснали косми представляват възпалени пъпки по кожата, често гнойни. Те имат не само нелицеприятен вид, но и предизвикват много неприятни усещания. В някои случаи дори леко докосване до тях предизвиква остра, пронизваща болка.

Защо се появяват подкожни косъмчета и какво представляват те?

Ако процедурата по епилиране е била проведена неправилно, с нарушение на установената техника, то космите могат да променят ъгъла на своя растеж и започват да нарастват не в естествена посока, а някъде настрани.

Това се случва основно след отстраняване на космите с корена. Но може да възникне и след обикновено бръснене с бръсначка или с помощта на специален крем. „Заблуденият“ косъм продължава да расте.
В някои случаи той най-накрая може да намери изход. Добре е, ако това се случи бързо и без сериозни последствия. Но когато е непланираният процес продължи във времето, започват възпаления и нагнояване.

Ситуацията изисква външна интервенция, особено ако мястото на действието е чувствителната област на бикините. И появата на плажа с пъпки в тази зона е нежелателно както и поради естетични съображения, така и поради проблеми с безопасността.

При кого могат да се появят враснали косми?

Косъмчета под кожата могат да се появят не само при жените, но и при мъжете. Но при силния пол в интимната област космите са много по-твърди и плътни, те лесно пробиват навън.

Най-предразположени към врастване на косми са младите момичета с нежна, тънка, чувствителна кожа.

Също така роля и то немалка играе генетичната предразположеност.

Как се премахват враснали коси в зоната на бикините?

Има 2 начина за отстраняване на врасналия косъм. Първо – обръщате се към специалист в козметичен център. Обикновено в такива случаи се използва лазерно облъчване. Такава процедура не струва евтино. Вторият начин е да решите проблема самостоятелно.

• 1-ва стъпка – седнете или полегнете в гореща вана, по-добре с добавена морска сол. Това ще успокои кожата, ще отвори порите. Желателно също внимателно обработите кожата с ексфолиант, за да отстраните повърхностните мъртви клетки.

• 2-ра стъпка – дезинфекцирайте кожата. Това може да се направи с помощта на спирта. Добрият вариант – спиртната тинктура от невен или евкалипт, тъй като екстракта от тези растения притежава противовъзпалителен и противомикробен ефект.

• 3-та стъпка – пробиване на абсцеса с подкожни косъмчета. Иглата, която ще използвате за тази цел, е необходимо задължително да се обработи със спирт или друг антисептик.

• 4-та стъпка – повдигане на косъмчето с пинсета и извеждането му навън или отстраняването.

Враснали косми в бикини зоната – как да се справите
4.2 (84.8%) 25 глас[а]

Мария
Написана от Мария септември 5, 2015 11:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи