Време е за поколение – заченатите през август деца израстват най-здрави

Мария
Написана от Мария август 10, 2016 01:48

Време е за поколение – заченатите през август деца израстват най-здрави

Акценти:

  • Потомство - здраво
  • Зачеване - заболявания
  • Уточнения - изследване

Свързани:

Сега е най-подходящото време за правене на деца. Слънцето и топлината повишават шансовете за забременяване.
Съществуването на сезонни колебания в раждаемостта е известно отдавна на учените.

Изследване на скандинавски учени – в тези държави са създадени най-подробните медицински бази данни, убедително показва, че най-много деца се раждат през април и май – съответно са заченати през юли и август. С какво се обяснява толкова високата продуктивност на летните месеци?

Женската фертилност – способност за зачеване, въпреки многобройните изследвания, си остава едно доста загадъчно явление и не до край познато на лекарите.

Отдавна е известно, че жената е способна да зачене само 3 месеца в годината, тъй като не всеки месец съзряващите фоликули съдържат яйцеклетки и не всяка яйцеклетка може да бъде оплодена.

Кой месец ще се окаже „урожаен“, реално е невъзможно да се предскаже. Затова дори и лятното повишаване на нивото на основния женски хормон в кръвта, което се осигурява с правилно дозирани слънчеви бани, не може да гарантира бърз резултат.

А пък мъжките репродуктивни възможности са изучени достатъчно добре, и те през лятото нарастват, и това е факта, който не подлежи на съмнение.

Слънчевите бани и богатото на витамини меню активизира синтеза на тестостерон, а високата концентрация на мъжкия хормон, на свой ред повишава подвижността на сперматозоидите.

Също слънчевите бани и изобилието от разголени женски тела заради жегата по улиците действат по-добре от всяка виагра за разгаряне на мъжкия сексуален апетит.

Сериозни международни изследвания показват, че мъжете, живеещи в райони на крайни метро станции, тоест ежедневно прекарващи не по-малко от час в обществения транспорт, имат с 25% повече сексуални контакти.

И това се отнася дори и за тези, които са женени от по 15-17 години. Сезонът на отпуските създава условия за мъжете за поява на повече сили, а и най-вече време за удовлетворяване на сексуалния апетит. А това също работи за резултат.

Каквото посееш…

Между впрочем през летните месеци се зачева най-здравото потомство. До това неочаквано заключение стигнали учени от Кеймбриджкия университет след проучване на медицинските данни на 450 хиляди души.

Оказва се, че най-здравите деца се появяват на бял свят през април-май – те са по-високи и по-тежки от своите връстници. И това здраве на слънчевите хора се запазва за цял живот.

Заченатите през лятото деца се появяват на бял свят, когато пак по слънчево време, а това означава, че получават достатъчно количество витамин Д, който прави организма по-устойчив на външни въздействия.

Календар на здравето

Съпоставяйки месеците на раждане с диагнозите на пациентите, изследователите съставили здравен календар – по месеца на поява на детето на бял свят може да се разбере към какви заболявания е предразположено, и то не само като малко, но и в зряла възраст.

И все пак следва да се направи уточнение, че изследването е провеждано с данни от Скандинавските държави, където климатът, макар и да е умерен, е по-хладен от този по нашите географски ширини.

Да, през април и май денят наистина и у нас е вече доста голям – слънчевото греене е значително, което създава достатъчно добри условия за израстване на едно наистина здраво дете.

И това е самата истина – много зависи при какви климатични условия човек ще прекара първите дни от живота си.

Време е за поколение – заченатите през август деца израстват най-здрави
4.4 (88.24%) 51 глас[а]

Мария
Написана от Мария август 10, 2016 01:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи