Временна раздяла – може ли да спаси брака

Мария
Написана от Мария септември 26, 2016 23:08

Временна раздяла – може ли да спаси брака

Мъжът ви казва, че ви обича, но трябва да поживеете отделно. В паника сте – и какво е това, ако не деликатен начин да ви каже, че всичко е свършено?

Психотерапевтът Андрю Дж. Маршал за това дали да се боим от временната раздяла и може ли да спаси връзката.

Как да се запази брака, ако двамата съпрузи не са заедно? Тогава възниква друг въпрос, дали вашият брак ще бъде съхранен от връщането на партньора, изпитващ чувство за вина?

А хилядите други тактики за отлагане на решението за по-късно, опитите за разсейване с нещо друго? Психологът Андрю Маршал не е поддръжник на временните раздели, това е точно.

Но същевременно не подкрепя игнорирането на желанията на двамата партньори. Затова ако на някой от двамата му е дошла наум такава идея, има смисъл да се прояви интерес към нея и да се обсъди.

А впоследствие, ако се придържате към следващите 6 препоръки, ще можете да съхраните не само брака, но и ще го направите по-добър.

1. Подгответе всичко, както следва

Вместо да пускате в съзнанието си различни ненужни мисли, съсредоточете се върху това да обсъдите в детайли как всичко ще бъде устроено в периода на разделния живот.

Не търсете начини да докажете, че съпругът ви е предложил неправилното решение, по-добре си задайте въпросите – как да постъпите с финансите?

Какво ще кажете на децата? Колко често ще се виждате? Как да направите този период конструктивен за двамата?

Временните раздели често се неефективни, защото партньорът, който се нуждае от автономия усеща, че не я получава.

Ключовата идея за спасяването на брака е да фокусирате своето внимание върху подобряване на качеството на общуването, навиците на слушане, защото тяхното значение нараства, когато не живеете под един покрив.

Например, можете да помолите нещо, той да ви каже не, и все пак да се договорите.

2. Постарайте се да разберете как сте стигнали до тази ситуация

Ако сте се оказали в дупка, най-правилното решение е да престанете да копаете. Ако във вашите отношения нещо се е счупило, или поне за един от вас, ще се наложи да попитате партньора защо, и да чуете неговите истински доводи.

Помислете за вашата роля в тази криза, защото дори и ако вашата половинка се е оказала невярна, за което не сте виновни, той или тя нямаше да може за една нощ да се превърне от любящ партньор в далечно хладно същество.

Защо е установил такава дистанция между вас, намерило ли се е там място за нещо друго?

Всеки път, когато се срещате със съпруга ви или му пишете съобщение, помислете – дали може това да се каже или направи някак иначе?

Постъпвайки така, както преди, и издавайки старите реакции, вие ще получите познат отговор. По-добре е да направите обратното – искате да замълчите и да се затворите в себе си – говорете.

А ако смятате да се изказвате и да си излеете душата, тогава си прехапете езика.

3. Оставете мъжа ви на спокойствие

Временните раздели често са неефективни, защото партньорът, който се нуждае от автономия, чувства, че не я получава. Мъжете биват заливани с десетки съобщения и обаждания всеки ден, а когато идват да забират децата, остават по няколко часа у дома.

Временна раздяла – може ли да спаси брака
4.5 (90.32%) 31 глас[а]

Мария
Написана от Мария септември 26, 2016 23:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи