Задръстени са ти чакрите или топ 4 признака за псевдодиагностика

Мария
Написана от Мария октомври 13, 2016 18:38

Задръстени са ти чакрите или топ 4 признака за псевдодиагностика

Акценти:

  • Доказателство - патент
  • Изследвания - клинични
  • Модификации - съвременни

Свързани:

Как да разберете, че се опитват да ви поставят несъществуваща диагноза и да ви предпишат абсолютно ненужно лечение?
„Запушени чакри“, „прекъснати меридиани“, „задръстен с шлаки“.

Какви ли причини няма да намерят псевдоспециалистите, за да обяснят проблемите ви със здравето. И използват такива убедителни чудо-уреди, че понякога ни изглежда като истина – а можете ли да изчистите чакрите? Всичко в живота ще се подреди, болката ще отмине.

Естествено, от такова общуване няма да излезе нищо – харчите пари, но не получавате никакъв ефект. Как още в етапа на диагностиката да разберете, че пред вас не е лекар, а шарлатанин.

Признак №1 – хирург не ви е нужен

За да отнесете една или друга методика към тъмната страна, трябва да съответства минимум на 6 пункта от 7. Първият важен показател – не се открива хирургична патология.

Ако внезапно се открие, тогава се предлага консервативно лечение. Защо – съвсем разбираемо. Работата на шарлатаните е да ви открият несъществуваща болест и да я излекуват с несъществуващи препарати.

Това за тях е опасно по много причини. Така че нито слабинна херния ще ви открият, нито обикновено навехване на раменната става, нито пък чревна непроходимост, дори и да съществуват.

Признак №2 – не знаем как, но работи

Едновременно с това шарлатаните говорят за хилядолетния или многовековния опит, който стои в основата на метода, и за неговата иновационност.

Всички съществуващи днес и реално работещи лабораторни и инструментални методи се използват от няколко столетия, а съвременните техни модификации – максимум от няколко десетки години.

Науката се развива и заедно с нейното развитие неизбежно се появяват уточнения и допълнения. Съвсем разбираемо е, че стават недоразумения и противопоставяния на теориите и школите в науката.

Но към момента на внедряване на методиката в практиката – се стига до разумен компромис, или побеждава една от гледните точки.

Поради тази причина са невъзможни диагностичните методики, надминали времето. Първоначално се открива някакво явление, и едва след това на тази основа възниква нещо практически-диагностично.

С лекарствата ситуацията е малко по-различна – известни са случаи, когато по 100 години никой достоверно не е знаел точният молекулярен механизъм на тяхното действие – аспирин, парацетамол.

А с диагностиката е само така – първо явлението, след това методиката на неговата основа.

Ядрено-магнитен резонанс – МРТ. Не би могла да възникне ултразвукова диагностика преди откриването на ултразвука или фиброгастродуоденоскопия до изобретяване на гъвкавата влакнова оптика и т.н.

Признак №3 – да потвърдиш е невъзможно

Невъзможността от потвърждение, уточнение, на резултатите с помощта на съществуващите диагностични методи. Настоящите диагностични методики в някои области се пресичат.

Нарушенията в клапанния апарат или с признаците на исхемия на миокарда могат да се установят, както с ЕКГ, така и на ултразвуково изследване на сърцето.

Наличието на шлаки няма как да се потвърди, а pH на подкислената кръв в 99.9% от случаите ще бъде в границите на нормата – 0.1% ще оставим на простото съвпадение.

Признак №4 патент като доказателство

Ефективността на методиката се потвърждава с патенти, заключения на Министерство на здравеопазването, дипломи и медали от различни организации, изложби, включително и международни.

Патентът може да свидетелства за това, че някой нещо е измислил и първи е регистрирал.

Нищо повече. За ефективността могат да свидетелстват само проведените по необходимия начин клинични изследвания, резултатите от които могат да се намерят в рецензираните медицински издания.

Задръстени са ти чакрите или топ 4 признака за псевдодиагностика
4.5 (89.18%) 61 глас[а]

Мария
Написана от Мария октомври 13, 2016 18:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи