Защо честото изнервяне се отразява неблагоприятно за здравето

Мария
Написана от Мария декември 23, 2014 10:34

Защо честото изнервяне се отразява неблагоприятно за здравето

Акценти:

  • Защо силното раздразнение на човек, страдащ от сърдечно заболяване, може да се окаже опасно за неговия живот?
  • Повишават ли се нивата на хормоните на стреса в организма на нероденото дете, когато неговата майка е изнервена?
  • Представка ли е за това за развитие на сърдечни малформации, когато то се роди?
  • Защо не е желателно да даваме воля на емоциите си и в домашна обстановка?

Свързани:

Човекът не е бездушна машина. Той често изпитва умора, страх, гняв. Всички тези, а и много други фактори го карат да се изнервят. Това е напълно разбираемо и естествено. Независимо от това да се изнервяме не си струва. И защо?

Защо не трябва да се изнервяме от медицинска гледна точка?

Защото в определени моменти самото раздразнение оказва негативно влияние на нашето здраве. Ако например човек със сърдечен проблем се изнерви, може да предизвика сериозно усложнение, дори и сърдечен удар. Примери в тази насока от медицинската практика има много.

Защо бременните не трябва да се изнервят?

Класически пример – когато бременна жена се изнерви, тя прави „мечешка услуга“ не само на себе си, но и на своето бъдещо дете. Тъй като плодът е много чувствителен към всяко едно изменение в хормоналните нива в организма на своята майка.

Безпокойство, страх и изобщо всякакви негативни емоции са противопоказни за бременните жени. Постоянният стрес по време на бременността може да има сериозни негативни последици.

В частност, ако бременната жена е твърде често изнервена, то нейното бъдещо дете впоследствие може да страда от различни разстройства на съня.

Също така постоянният страх и вълнение на бъдещата майка често стават причина за повишаване в организма на нероденото дете на нивата на някои хормони и по-точно става дума за кортизола, така нареченият хормон на стреса.

Рязкото повишаване на неговите е възможно да стане причина за заболявания на сърдечно-съдовата система. По този начин, жената, която преживява силен стрес по време на бременността рискува да роди дете с болно сърце.

Освен това безпокойството в напреднала бременност може да предизвика преждевременно раждане.

И като заключение важно е да се помни, че нероденото дете усеща всичко, което се случва с неговата майка. Нейната радост се превръща в негова радост, а нейната болка в негова.

Силните негативни емоции, които изпитва бременната жена, веднага се отразяват на нероденото ѝ дете.

Именно поради това, тези жени, които се вълнуват и преживяват много по време на бременността, често раждат нервни, раздразнителни и срамежливи деца.

Бременната жена трябва да помни, че когато се грижи за себе си, го прави и за детето, което носи под сърцето си. Положителните емоции се отразяват благотворното на бебето и когато те преобладават по време на бременността се ражда здраво и силно дете.

Защо трябва да избягваме да се изнервяме често?

Например човек е зает с отговорна работа, изискваща максимална прецизност и дисциплина. И ако той е изнервен – дали заради проблеми с началниците или заради напрежение в семейните отношения , а може би поради някаква друга причина?

Какви биха могли да бъдат последствията?

Човекът е разстроен, съответно са се влошили способностите му да се концентрира и е много разсеян. Рискът от грешки като неправилно изчисляване, неправилна преценка на ситуацията, взето неподходящо решение, съответно се увеличава многократно. А цената на тези грешки може да се окаже непосилна.

А как стои случая, когато сме в домашна обстановка?

Желателно ли е да даваме воля на емоциите си, когато сме сред семейството си?

Също не си струва.

Истината е, че човекът, който демонстрира негативните си емоции се превръща в „електрически заряд“ в случая и за останалите членове на семейството. Това може да се сравни с особено заразна инфекция – например член от семейството се е разболял от грип, след известно време всички се разболяват.

Защо честото изнервяне се отразява неблагоприятно за здравето
4.3 (86.4%) 25 глас[а]

Мария
Написана от Мария декември 23, 2014 10:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи