Защо ежедневният секс означава нещастие

Мария
Написана от Мария декември 27, 2015 13:43

Защо ежедневният секс означава нещастие

Сексът е нещо изключително здавословно. Всички го знаем, и това е едно от най-често срещаните оправдания за ежедневното му практикуване.

В това няма нищо лошо, напротив. Има много изследвания, които доказват ползите, които всекидневният секс носи за човешкия организъм. Но какво прави прекалено многото секс?

Дали той е също точно толкова полезен за здравето ни и живота ни или не съвсем? Може ли той да ни накара всъщност да се почувстваме по-зле, отколкото сме се чувствали преди?

Съществува ли връзка между нещастието и честото практикуване на тази така приятна развлекателна дейност, и ако да, каква е тя?

Колко е „прекалено много“?

За всеки изразът „прекалено много“ значи нещо различно – за някои това може да е всеки ден, за други 5 пъти всеки ден, а за трети такова понятие въобще да не съществува.

Нашето възприятие за „прекалено много“ е строго индивидуално и зависи от типа човек, който сме, характера ни, връзките ни, интересите ни и т.н. и т.н. Факторите тук са много и е безсмислено да бъдат изброявани, тъй като винаги ще има още и още.

Защо „прекалено много“ секс може да ви направи нещастни?

Изследователи от американския университет „Карнеги Мелон“, намиращ се в Питсбърг, Пенсилвания, решават да проведат експеримент, включващ общо 64 женени двойки.

Те биват разделяни на две групи – всяка по 32 двойки, като първата група бива инструктирана да увеличи сексуалните си контакти двойно повече, а другата – да ги запази така, както са си.

След като минават 3 месеца, на взелите участие биват зададени различни въпроси.

Вследствие на тях е установено, че първата група двойки, които увеличили честота на половите актове във връзката си, не само не е била по-щастлива, както било очаквано, ами всъщност точно обратното – прекалено многото секс имал обратен ефект и провокирал партньорите да спрат да го искат, като понижил либидото им.

Вследствие на това тези двойки се чувствали по-зле в компанията на партньорите си и далеч не особено щастливи.

Също така, те споделят, че сексът вече не е това, което е бил преди експеримента – половият акт се е превърнал в нещо съвсем обикновено за тях и не представлявал нищо специално.

Поради тази причина те не са изпитвали дори пълното удоволствие от секса, а само ги е изтощавал – да не забравяме, че те са го третирали като задължение, като нещо, което трябва да бъде свършено, работа.

А щом започнем да приемем едно нещо просто като „работа“, то рядко успява да бъде забавно и да носи приятни емоции.

Какъв извод можем да си направим?

Проведеното изследване е добър пример, че в сексуалните ни контакти е по-важно качеството им, а не количеството им. Нищо не бива да бъде прекалено, включително и секса, защото в противен случай, започва да има негативен ефект върху психиката ни, а следователно и върху физическото ни здраве, тъй като двете са взаимно свързани.

Важно е да можем да се насладим на партньора си пълноценно, когато желанието за това, присъства и в двама ни. За да извлечем всички здравословни ползи от интимния си живот е важно не да правим секс непрекъснато, а когато го правим, наистина да го искаме и да дадем най-доброто от себе си, за да и получим най-доброто.

Защо ежедневният секс означава нещастие
4.5 (89.29%) 28 глас[а]

Мария
Написана от Мария декември 27, 2015 13:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи