Защо гледането на порно съсипва секса

Мария
Написана от Мария август 13, 2016 23:27

Защо гледането на порно съсипва секса

Акценти:

  • Ерекция - порно
  • Интимност - разрушаване
  • Докосвания - възбуждане

Свързани:

Интернет порнографията е широко разпространена – около 15% от цялото съдържание в онлайн пространството, и се развива с главозамайваща скорост. 9 от 10 момчета, ненавършили 18 години, в САЩ гледат порно филми.

Сред любителите на подобни сайтове мъжете са 5 повече от жените.

Как това влияе на техния интимен живот?

1. Порното се свързва с намаляване на сексуалното удовлетворение

Засега е рано да правим изводи дали е добре или лошо гледането на порнография в Интернет. Мненията на учените се разделят – немалко изследвания свидетелстват, че порното просвещава в сексуален план, води до сексуално разкрепостяване и изобщо – не е страшно.

Но, когато бившият министър-председател на Великобритания Дейвид Камерън изразил безпокойство, че интернет порнографията може да изврати сексуалната страна на живота, го подкрепят много учени.

На учените е известно, че съществува връзка между гледането на порно и появата на проблеми от сексуален характер. Сериозен проблем – зависимите хора, за които интернетът заменя секса.

Гледането на порно може да бъде свързано със следните проблеми:

• Конфликти с партньора;
• Висок риск от разрив в отношенията;
• Понижаване на страстта на романтичните чувства;
• Намаляване на сексуалното удовлетворение;
• Висок риск от изневяра;
• Натрапчиви мисли в сексуален план и натрапчиво сексуално поведение;

Засега не е проучено – порнографията води ли до трудности във връзката или пък обратно, съществуващите проблеми подтикват човек да търси утеха в интернет.

Свръхстимулите притъпяват инстинктите, дори при животните

В интернет порното има 2 страни. Да започнем с това, че е ключ към безопасния секс и профилактика на ХИВ.

Ако пък говорим за неблагоприятно влияние, трябва да разберем как понижава степента на романтичните чувства, остротата на възприятието на любимия човек. Професор по психология от Харвард посочва, че интернет порното е това, което учените наричат „свръхстимул“.

Тоест изкуствено преувеличаване на факторите на външната среда.

И тези свръхстимули работят, дори и в животинския свят. Когато изследователите създават суперверсии на нормалните стимули, инстинктите при маймуните се притъпяват и видоизменят.

Например, докато естественият инстинкт на женските птици е да отгледат малки птиченца, след като са се снесли малки пъстри яйца, те могат да ги изоставят, когато видят по-големи, ярки яйца, изкуствено създадени от човека.

Аналогичен, но по по-изострен начин интернет-порнографията предлага на зрителите у дома да придобият необикновен сексуален опит. От една страна се възбуждат, наблюдавайки красиви тела и фееричен секс.

От друга страна свикват, че винаги ще могат да избират видео за себе си от огромното количество варианти, имат възможност отново да пуснат, да натиснат пауза, и да върнат отначало.

Във всеки момент без всякакви затруднения за тях са достъпни виртуални сексуални преживявания.

Порното може да доведе до еректилна дисфункция

Един от основните проблеми в сексуалната сфера по думите на лекари и изследователи, е това, че чувствата и усещанията действително могат да се притъпят от прекомерното количество виртуален секс.

И още учените заявяват, че порнографията предизвиква простатит. Между впрочем американският невробиолог Гари Уилсън казва, че еректилната дисфункция е свързана с разпространението на порно индустрията, тъй като човек започва да реагира не на това, което по-рано го е възбуждало – докосвания, миризма, вид, а само зрителните дразнители и порно хитовете.

Какво е влиянието на порното върху живота в семейството?

Може да разруши интимността между 2-мата съпрузи.

Защо гледането на порно съсипва секса
4.4 (88.89%) 27 глас[а]

Мария
Написана от Мария август 13, 2016 23:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи