Защо хората избягват да се тестват за СПИН?

Диана
Написана от Диана ноември 20, 2015 23:55

Защо хората избягват да се тестват за СПИН?

Акценти:

  • СПИН - същност и симптоми
  • Имунна система - засегната
  • Изследвания - избягвани

Свързани:

СПИН (синдром на придобитата имунна недостатъчност) е едно от най-страшните и сериозни заболявания, засягащо изключително много хора, навсякъде по света. Той е невероятно опасен и дори смъртоносен.

Въпреки факта, че се правят много изследвания и има начини да се забави проявата на ХИВ – вирусът, отговорен за наличието на СПИН в човешкия организъм – всъщност все още не съществува лекарство или ваксина, които да работят за всички и безотказно.

За жалост, това е причината това опасно заболяване се разпространява доста скоростно и причинява ежедневно смъртта на хиляди невинни хора, които просто са имали лош късмет.

Как се предава СПИН наистина?

СПИН се предава чрез телесна течност, която съдържа вируса ХИВ – това може да е кръв, сперма, наследствено, чрез игли за татуиране и др. подобни начини. Преди време се изразиха съмнения, че СПИН може да се предава и чрез слюнката, но учените успяха да докажат, че слюнката на човека не е такъв тип телесна течност, в който може да вирее вирусът.

Как да се досетим, че може да сме болни от СПИН?

Симптомите са познати на всички ни – те могат да се изразят под формата на всякакви заболявания – СПИН атакува имунната ни система и ни пречи да се борим с обикновени инфекции и вируси, което след време е това, което се оказва именно смъртоносно за нас.

Поради тази причина, много хора дори не знаят, че са сред заболелите от СПИН дълго време – някои така и никога не узнават. Времето, в което той ще се прояви, зависи от самия човек – това е времето, за което имунната му система ще бъде срината напълно, ако не се третира и лекува по правилен начин.

Това незнание е нещо изключително опасно, особено в наше време – без дори да сме наясно, че сме носители на болестта можем да я предадем на някой друг, той от своя страна на трети и така става пълна бъркотия, с много жертви като резултат.

Това е и една от главните причини защо на безопасния секс се обръща толкова голямо внимание – другата голяма и значима причина е възможността от бременност, както всички знаем.

Какво да правим, ако се съмняваме, че може да сме болни от СПИН?

За жалост, проведени проучвания установяват, че над 90 % от хората избягват да се тестват за СПИН и поради тази причина той често, както вече казахме, води до летален край, който обаче може да дойде доста по-бързо. Затова специалистите препоръчват да се тестваме редовно за СПИН, дори и да нямаме никакви съмнения – диагностицирането на опасната болест се извършва с кръвен тест.

Защо хората избягват да се тестват за СПИН?

Освен че не им се занимава, много хора посочват, че е по-добре да не знаят, че са болни от СПИН – все пак това би било голям шок за тях и никога не биха могли да се насладят отново на живота си както преди и те го знаят. Затова предпочитат да му се наслаждават в обятията на незнанието.

Също така, много от тях не намират смисъл, особено ако са в дълготрайна връзка с един човек. За жалост обаче, това не дава винаги гаранция, че той е само с вас.

Затова не трябва да се осланяте на подобни вярвания – добра идея е периодично да се тествате за СПИН – колкото по-рано едно заболяване бъде открито, толкова по-голям е шансът да го стопирате, ако това е възможно.

Защо хората избягват да се тестват за СПИН?
4.5 (90.77%) 65 глас[а]

Диана
Написана от Диана ноември 20, 2015 23:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи