Защо хората задължително трябва да престанат да работят в офиси

Мария
Написана от Мария октомври 28, 2015 21:33

Защо хората задължително трябва да престанат да работят в офиси

Акценти:

  • Потвърждения - научни
  • Офис - рутина
  • Скука - опасна

Свързани:

Британски експерти подбраха няколко научни потвърждения на предположенията и опасенията на много хора. В резултат на анализа на данните се установи, че ежедневното ходене в офис се отразява много неблагоприятно на здравословното състояние на хората и затова те трябва да престанат да го правят.

В по-голямата част от офисите се налага служителите да стоят по цял ден. Всички знаят, че това е вредно за здравето.

Според еволюционния психолог Оливия Джадсън, дори тези, които работят седнали, но ежедневно отделят време за занимание със спорт, се наблюдава няколко пъти по-висок риск от заболявания на опорно-двигателния апарат, рак, диабет, затлъстяване и затлъстяване, в сравнение с хората, чиято работа не е свързана с престой в седнало положение.

Ако нямате възможност да смените работата си или сферата на дейност, в която е бизнесът ви, като за начало е добре да се постараете да опитате да ставате на всеки 40 минути за по 3-5 минути.

Например, отбелязвайте завършването на всеки етап от работния ден със ставане и разходка – след изпълнението на определена задача, ставайте и се разхождайте, отидете до тоалетната, наплискайте се с вода, за да се освежите, тъй като настоящият есенен сезон се характеризира с по-често облачно и мрачно време, което се отразява неблагоприятно на организма като цяло.

Офис служителите често без значение на тяхното желание вземат участие в тиймбилдинги. Според психолози от Ню Йорк, насилствените такива мероприятия имат обратен ефект.

По време на такива тренинги офис сътрудниците все повече се замислят за недостатъците на своята работа и изпадат в депресия.

Еколози обръщат внимание на това, че офис служители в рамките на целия ден са буквално заключени в помещения с лош въздух. На първо място, затова са виновни климатичните системи, които заедно с регулирането на температурата, изсушават въздуха и разнасят бактерии.

Огромен принос за замърсяването на въздуха в офисите имат принтерите и копирните машини. Вредата за човешкото здраве от наличието на такава техника в помещението беше доказана от учени от Австралия.

Сътрудниците в офисите са в много по-голяма степен предразположени към това да остават след работа, както и да довършват задачите си у дома, като по този начин за тях няма почивен ден – от 7 дни в седмицата, те всеки ден имат някаква работа да вършат, но така и увеличават риска от развитието на множество заболявания.

И на последно място – учени от Лондон определиха, че състоянието на скука сериозно подрива здравето. А на кой офис служител не му се е случвало да не знае къде да се дене от скука.

Понякога дори самата работа може да бъде интересна, но ежедневната офис рутина все пак ни потапя в състояние на скука и то до такава степен, че и обновяването на новинарската лента в социалните мрежи и разглеждането на профили не е в състояние да ни извади от нея.

Колкото повече човек скучае, колкото и странно да звучи, толкова по-малко ще живее. Затова е важно да прекратите това. Сега е времето да промените живота си и да изоставите работата си в офиса.

Да, една такава промяна вероятно ви се струва неосъществимо, но животът в глада като цяло, много бързо състарява тялото, поради постоянния стрес и лошото състояние на околната среда.

Защо хората задължително трябва да престанат да работят в офиси
4.5 (90.97%) 31 глас[а]

Мария
Написана от Мария октомври 28, 2015 21:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи