Защо износването на момче е по-трудно, отколкото на момиче

Мария
Написана от Мария октомври 8, 2015 15:55

Защо износването на момче е по-трудно, отколкото на момиче

Акценти:

  • Бременност - момче
  • Кръвно налягане - бременност
  • Нулева кръвна група - рискове

Свързани:

Многовековните наблюдения върху бременните жени показват, че с момче наистина е по-трудно. Когато съвременната медицина започнала да изучава този феномен, се установили интересни факти. Плодът от мъжки пол силно променя хормоналния фон на бъдещата майка.

Особено уязвими са жените с рижава коса, както и тези с нулева кръвна група. У нас първите са рядкост, но почти 32% от населението е с нулева кръвна група. Ако те очакват раждането на син, то токсикозата е неизбежна, като може да бъде както ранна, така и късна. Необходимо е редовно да се правят изследвания, да се измерва кръвното налягане и да се контролира теглото.

Минимално отклонение от нормите трябва да се превръща в повод за посещение на лекар.

Освен това е необходимо съблюдаването на хипоалергенна диета. Последните изследвания показват, че този начин на хранене може да понижи и дори да предотврати развитието на токсикозата.

Затова в диетата на бременната не трябва да присъстват орехите, медът и да се яде само по малко риба. Най-добре е да се предпочитат зелените, жълтите плодове и зеленчуци.

Изключение са цитрусите, дневното количество от които не трябва да превишава 200 грама. И това при условие, че бременната никога не е имала алергия към портокали, мандарини или грейпфрути.

Под забрана са също и тези храни, които съдържат голямо количество хистамин. Това вещество предизвиква алергия и неблагоприятно се отразява на бременност като опасността от развитие на токсикоза се увеличава значително.

Затова от менюто на бъдещата майка трябва да се изключат ферментиралите сирена, които у нас не са особено популярни. Същото може да се каже за доматите, бирената мая, киселото зеле, рибните консерви и говеждото.

Съвети за жените с нулева кръвна група

Износването на момченца не е лесно и за жените с 1-вата кръвна група. При тях имунитетът се понижава и се наблюдава предразположеност към инфекции. Това твърдение е вярно за 5-8% от жените с 0 кръвна група.

Много внимателно трябва да се пазят от инфекции – преди всичко от настинки. Затова трябва да избягват оживените места – магазините и обществения транспорт. Ако посещението в тях е неизбежно, то следва да се вземат мерки за предпазване.

Сред тях най-известната е оксолиновият мехлем, който понижава риска от заразяване, тъй като убива вирусите. Следва да се нанесе върху лигавицата на носа и на кожата под ноздрите.

Но тук има и още един нюанс – оксолиновият мехлем придава лек блясък, който жените се опитват да прикрият с пудра. В този случай ефективността на препарата рязко се понижава, затова се нанася върху грима.

Едновременно могат да се използват и натурални средства като прополис. Малко парче от него може да се дъвче вместо дъвка. Такава замяна ще ви осигури само ползи, тъй като в прополисът се съдържат съединения, унищожаващи бактериите и вирусите.

Тези вещества се разпространяват по цялата носоглътка и препятстват заразяването. Същото може да се каже и за корена от женско биле, който съдържа глицеризинова киселина, притежава мощно противовирусно действие.

Затова, когато бъдещата майка се качва в метрото или в автобуса може да си сложи в устата малко късче от корена и да го дъвче по време на пътуването.

Жените, чакащи момчета, също страдат и от хипертония, като рискът се увеличава, ако преди зачеването вече са имали пристъпи на високо кръвно налягане.

Защо износването на момче е по-трудно, отколкото на момиче
4.6 (91.75%) 63 глас[а]

Мария
Написана от Мария октомври 8, 2015 15:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи