Защо колкото по-висок е мъжът, толкова по-щастлива е жената

Мария
Написана от Мария декември 2, 2015 22:23

Защо колкото по-висок е мъжът, толкова по-щастлива е жената

Акценти:

  • Ръст - мъже
  • Семейно щастие - висок мъж
  • Фитнес - популярност

Свързани:

Корейски учени установили, че ключът към щастливия семеен живот е разликата в ръста между съпрузите. Според тях, колкото по-висок е мъжът, толкова по-щастлива е неговата жена.

Не е тайна, че съществуват множество фактори, които влияят на чувството на удовлетвореност на съпрузите от брака. Към тях се отнасят общите интереси, хуморът и умението да се разсмива партньора, а също пълноценните сексуални отношения.

Но резултатите от научния труд на изследователите от Южна Корея показват, че жената става наистина щастлива, когато е до висок мъж.

Те установили, че колкото по-голяма е разликата в ръста между съпрузите, толкова по-щастлива се чувства жената в брака. Въпреки това учените установили, че този ефект на женското щастие с течение на времето започва плавно да намалява.

В науката е отдавна известно, че жените най-често правят своя избор в полза на по-високи партньори. Безусловно тези предпочитания на нежната половина на човечеството се обяснява с еволюцията.

Но досега не беше провеждано нито едно изследване, което да определи колко висок трябва да е мъжът, за да направи жената си щастлива, посочват авторите на корейското изследване.

Осезаемата разлика в ръста изключително положително въздейства на нивото на семейното щастие, което изпитва жената в брака. Но тази взаимна връзка не продължава завинаги.

Резултатите от проучването проведено в Южна Корея показват, че връзката между ръста на съпруга и нивото на щастието с течение на времето започва постепенно да отслабва и на практика напълно изчезва след 18 години съпружески живот.

Въпреки това корейските изследователи подчертават, че това продължително време е напълно достатъчно за запазване на семейството и на отношенията между съпрузите.

Според психолозите, критичен период в брака е 10-тата година от неговото начало. Поради тази причина, ако мъжът и жената намерят в себе си сили да преодолеят този тежък етап, то вероятността да продължат съвместното си съжителство, силно се увеличават.

Изследователите провели наблюдение върху 7850 жени и анализирали цялата предоставена им от тях информация.

Интересен факт е, че никоя от участничките така и не успяла да обясни причината, поради която са си избирали високи партньори.

Оказало, че жените си избират такива мъже просто така, без да се ръководят от каквато и да е логика.

Според различни проучвания провеждани у нас българките са на мнение, че идеалният ръст за мъжете е около 1.80 или малко повече.

Като се има предвид, че средният ръст на българките варира от 1.60 до 1.75 см, то най-приемливо е мъжът да е с поне 4-5 сантиметра по-висок от своята партньорка, тоест между 1.80 и 1.90 см жените определят идеалния ръст за мъжа.

С подобряване на условията на живот и повишаване на жизнения стандарт ръстът на мъжете, но и на нежния пол, се увеличава.

И за да порасне едно момче възможно най-много е трябва да тренира умерено в юношеските си години, когато между 15 и 16 години повечето тийнейджъри порастват с около 15-20 сантиметра за 1-2 години.

Но за тази цел е необходимо да се придържат към правилото да не прекаляват със силовите тренировки, което правило масово не се спазва, поради все по-голямата популярност на фитнеса и увеличаването на мускулната маса.

Не по-малък проблем е и безконтролният прием на анаболни стероиди в тийнейджърска възраст, които много лесно могат да се набавят от младите момчета.

Защо колкото по-висок е мъжът, толкова по-щастлива е жената
4.5 (90%) 40 глас[а]

Мария
Написана от Мария декември 2, 2015 22:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи