Защо мъжете произвеждат различно количество сперма

Калина
Написана от Калина януари 23, 2015 20:04

Защо мъжете произвеждат различно количество сперма

Акценти:

  • Защо мъжете отделят различно количество сперма?
  • Има ли отношение количеството сперма с оргазма?
  • Как да подобрим качеството на спермата?

Свързани:

Мнозина от нас си задават смущаващи въпроси, свързани с мъжествеността, ерекцията, включително и с количеството сперма, която се отделя по време на еякулация.

Един от най-често задаваните въпроси е има ли отношение количеството сперма, отделяно по време на акт, с оргазма, с това колко добре се е чувствал мъжа по време на сексуалния контакт, както и с времето, минало от последния оргазъм.

Потърсихме мнението на експерта д-р Майкъл Ингбер, уролог в Центъра за специализирано женско здраве в Денвил, Ню Джърси, и асистент професор по клинична урология в Weill Cornell Medical College.

Според него, количеството произвеждана сперма няма нищо общо с това доколко добър сексуален акт са имали двамата между чаршафите.

Но от друга страна, това показва колко активен е бил мъжкият партньор. Колкото повече повтарящи се еякулации е имал, независимо дали чрез секс или чрез ръчна стимулация, това води до намаляване на количеството сперма, казва Ингбер.

Това може да се обясни с факта откъде идва спермата – от семенните мехурчета и простатата. „Ритмичните контракции на тазовите мускули в мъжа, заедно с кавернозните мускули на практика задвижват спермата“, казва Ингбер.

След първоначалната еякулация, в тези органи има физически по-малко обем, заедно с по-малко интензивни контракции на тазовото дъно.

Затова учените смятат, че количеството произвеждана сперма е различно при отделните хора. „Типичното количество отделена сперма при една яекулация е от 1.5 мл до 6,0 мл,“ казва Ингбер и уточнява, че в първия, минимален случай това е около една трета от чаена лъжичка, а при максимума е малко повече от една лъжичка.

Важно е също да се отбележи, че количеството на произведената сперма – било повече, или по-малко, не означава че някой е по-малко или повече плодовит.

Знае се, че ако е минало по-дълго време от последната еякулация, вероятно мъжът ще произведе доста повече сперма по време на сегашния си оргазъм. Въпреки това, количеството на спермата, която произвежда, има много малко общо с оплодителните способности на плувците му или колко страхотен е бил сексът.

С две думи, в 99 процента от случаите няма ясен отговор защо даден мъж произвежда по-малко сперма от друг. Направени са изследвания, според които по-малкото количество сперма се дължи възрастта, физическото здраве и вредните навици като тютюнопушене, пиене на алкохол, приемане на наркотици и други, но точен научен отговор защо това е така липсва.

За някои мъже обаче обилното количество произведена сперма е въпрос на чест и лично самочувствие. Ето какво можете да направите, за да се радвате на по-голямо количество от вашите плувци.

Едно от първите неща е да се отървете от излишните килограми. В менюто си ограничете до минимум мазните храни, а увеличете приема на плодове и зеленчуци. Това при всички случаи ще подобри количеството и качеството на сперматозоидите.

Добре е да се отървете от стимуланти, каквито са алкохолът, цигарите и дрогата. Те имат пряко вредно въздействие върху мъжката репродуктивност и в много случаи са на дъното на импотентността.

Доказано е, че броят на сперматозоидите при пушачите е с около 20 на сто по-нисък. Същото се наблюдава и при приемащите наркотици, независимо дали става дума за хероин или само лек опиат.

Защо мъжете произвеждат различно количество сперма
4.5 (90.85%) 59 глас[а]

Калина
Написана от Калина януари 23, 2015 20:04
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

TeMax София открива врати
Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи