Защо мъжете са по-щастливи от жените

Мария
Написана от Мария март 11, 2015 12:28

Защо мъжете са по-щастливи от жените

Акценти:

  • Мъже - щастие
  • Жени - неудовлетворение
  • Удовлетворение от личния живот

Свързани:

Британската организация Benenden Health неотдавна провела проучване сред жителите на Великобритания, в хода на което било установено, че представителите на силния пол като цяло са по-доволни от своя живот в сравнение със слабия пол. Мъжете показали по-високо, от жените, ниво на удовлетвореност в 7 сфери от 12, за които ставало въпрос в допитването.

Мъжете по-често твърдели, че са удовлетворени от своята работа, от размера на заплатата си, от нивото на доходите си, кариерата си, от телесното си тегло и най-накрая от отношенията си с другите хора.

На свой ред, жените изразили висока удовлетвореност в такива сфери като здраве, любов, семейство, интимна сфера и местоживеене.
От къде произтича тази разлика? Това е очевидно – за силния приоритетни са областите, свързани с финанси, кариерен ръст, професионална самореализация.

Именно те му позволяват да заеме съответното място в социалната йерархия. Тъй като за жените статусът не е толкова важен, за тях по-голямо значение имат междуличностните отношения.

Според общоприетите представи, един достоен мъж трябва да заема високо социално положение и да бъде финансово успешен, а една уважаваща себе си жена е нужно да има благополучен личен живот, семейство и деца.

Дори ако всичко в личния живот на един мъж е наред и той има семейство и е щастлив баща, но не е успял да постигне желания от него статус, той ще страда.

Жената, направила успешна кариера, но претърпяла фиаско в личните си отношения, въпреки привидно високото си самочувствие, също ще чувства, че някъде е сбъркала и е претърпяла провал.

Мъжете често не отдават голямо значение на такива неща като здравословно състояние или местожитество.Те също така по-малко критично се отнасят към своето тегло и външността си и виждат по-малко нюанси в отношенията си с околните.

За жените здравето е от съществено значение, те повече се интересуват от медицина и по-често ходят на лекар. Нежният пол повече ги вълнува мястото, където живеят, те се стараят по възможност да устроят своя дом и да го направят по-привлекателен.

Освен това жените са способно много тежко да преживяват несъвършената си външност поради напълняване, тъй като от тяхна гледна точка, това ги прави ги прави по-малко конкуретноспособни по отношение на устройването на личния им живот.

Повечето мъже не се тревожат за това как изглеждат, тъй като на тях това просто не им идва на ум. И накрая, повечето жени по-дълбоко възприемат разногласията със своите приятелки, съседи или колеги, което ги прави по-малко удовлетворени от отношенията с околните в сравнение с мъжете, които гледат на всичко по-просто.

Резултатите от социологическото проучване показали, че средно хората в зряла възраст във Великобритания оценяват нивото на удовлетвореност от живота си на 64%, което е доста висок показател.

„Като се имат предвид песимистичните икономически прогнози, необходимостта от финансови ограничения, от което всички страдат и неприятното време, е приятно да откриеш, че настроенията във Великобритания са предимно позитивни …“ – отбелязва един от авторите на социологическото проучване Пол Кинан.

Учените предполагат, че подобни резултати биха били получени и при запитване на гражданите на други държави, тъй като въпреки еманципацията и феминизация, като цяло не са довели до каквато и да било промяна на хилядолетните приоритети на хората.

Защо мъжете са по-щастливи от жените
4.6 (92.12%) 33 глас[а]

Мария
Написана от Мария март 11, 2015 12:28
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи