Защо много сa нещастни в брака или как да не избираме спътник в живота

Мария
Написана от Мария август 12, 2016 23:12

Защо много сa нещастни в брака или как да не избираме спътник в живота

Акценти:

  • Предразсъдъци - обществени
  • Необразованост - проблем
  • Съвети - ужасни

Свързани:

Намирането на спътник в живота не е толкова просто, а обществените предразсъдъци и нашата собствена природа още повече усложняват нещата и пречат да направим верния избор.

Какво ни кара да бъркаме и да живеем нещастен брак и защо самотата е по-добрия вариант от връзката с неподходящ партньор?

Изследванията потвърждават, че хората, които са женени, са по-щастливи, отколкото самотните или разведените. Но същевременно хората, които не са щастливи със своя партньор, страдат повече, отколкото самотните, а хората в удачен брак са дори по-щастливи, отколкото е прието да се смята.

Самотните хора се намират в неутрално положение и са изпълнени с надежда. От придобиването на пълно щастие ги дели само една крачка – създаването на добри отношения.

А ако пък човек е в неудачна връзка, стъпките към щастливия брак са минимум 3:

1. Преминаване през сърцераздирателна раздяла;
2. Преживяване на етап на емоционално възстановяване;
3. Създаване на добри отношения;

Така че, ако сте сами, не всичко е толкова лошо?

Размишленията колко е важно правилно да се избира спътник в живота е все едно да размишляваш за размерите на Вселената или за смъртта – това са твърде глобални понятия, които трудно се осъзнават.

Но за разлика от смъртта или размерите на Вселената изборът на спътник в живота се поддава на вашия контрол. Нужно е да се разбере какво означава това решение, и внимателно да се оценят различните фактори, преди да се приемат.

Защо това е толкова важно?

Да започнем със следното изчисление – извадете от 90 години своята възраст. Ако живеете дълъг живот, това е количеството години, което ще прекарате със своя спътник в живота.

Получават се доста години.
Разбира се, хората могат да се разведат, но обикновено всички мислят, че с тях това няма да се случи. Неотдавнашно изследване показва, че 86% от младите хора смятат, че техният текущ или бъдещ брак ще продължи цял живот.

Когато си избирате спътник в живота, трябва да отчитате, че той ще стане родител на вашето бъдещо дете и ще му окаже дълбоко влияние.
С този човек ще вечеряте 20000 пъти, той ще ви придружава на пътешествия по време на 100 отпуски, ще ви стане приятел, който ще споделя с вас отдиха и развлеченията, домашен психотерапевт и този, който 18000 пъти ще ви разказва как е минал денят му.

Факторите, които работят против нас

Как така се получава, че толкова много добри, умни, образовани и рационални хора избират партньори, които не ги устройват по всички параметри?

Хората не знаят какво искат от една връзка

Когато човек няма с кого да се среща, той не си представя какво може да иска от една връзка. В едно изследване любителите на бързите познанства разказвали за своите предпочитания във връзките, но при реално познанство след няколко минути опровергавали своите утвърждения.

Това не е изненадващо – обикновено е нужен опит, за да преуспеем в нещо. Но не всички успяват да изградят сериозна връзка, преди да си изберат спътник в живота. Просто нямаме достатъчно време.

Обществото ни дава ужасни съвети

Обществото поощрява нашата необразованост във въпроса с връзките и ни съветва да оставим всичко на самотек.

Ако започнете свой бизнес, обществото е съгласно с това, че ще бъдете доста по-ефективни, ако се учите в бизнес училище. Но ако някой отиде на училище, където да го учат да си избира партньор, то тогава този човек ще бъде сметнат за луд.

Защо много сa нещастни в брака или как да не избираме спътник в живота
4.5 (89.66%) 58 глас[а]

Мария
Написана от Мария август 12, 2016 23:12
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи