Защо на добрите хора обикновено не им върви в живота

Мария
Написана от Мария декември 24, 2015 23:53

Защо на добрите хора обикновено не им върви в живота

Акценти:

  • Добрина - усещане
  • Вселена - реалност
  • Постоянни проблеми - поднасяне

Свързани:

Задавали ли сте си някога въпроса – защо лошите неща се случват с добрите хора. Или защо лошите винаги успяват да излязат сухи от водата.

Често вероятно на повечето от нас ни се случва да вдигаме ръце към небесата и да крещим – Животът е несправедлив! Но това съвсем не е така. Справедливостта в живота е повече, отколкото си мислите.

Просто всеки от нас си създава собствена реалност

И ние живеем по собствени правила, които не биха могли да се нарекат добри или лоши.

За да разберете тези порядки, е необходимо да си спомните на какво са в учили в детството – добрите дела се възнаграждават, а лошите се наказват.

Програмирани сме, че постъпвайки добре, в живота ни ще се случват добри неща, а ако правим обратното, съответно ни очаква и противният резултат.

Програмирани сме от нашите родители, учители и дори от правителството така, както на тях би им било угодно, а не на нас.

Макар и родителите, учителите и правителството да смятат, че на доброто и лошото може да се даде определение, то Вселената може да смята нещо съвсем различно.

Факт е, че Вселената не наказва и никого не поощрява

А реагира само на нашите мисли – с помощта на закона за привличането. Вие получавате това, което очаквате, без значение дали е добро или лошо.

Ако желаете да ви се случи нещо добро, то ще получите положителен резултат, дори и да сте зли и груби.

Същото е вярно и в обратния случай – можете да бъдете най-милият, добър човек, който помага на околните, но мислите ви са преобладаващо негативни, то ще получите и само негатив.

Въпреки че са ни учили да бъдем добри и с добро да се отнасяме към другите, то вашите успехи зависят само от това какви мисли ви заобикалят.

Ако не вярвате в тези аргументи, потърсете доказателства в собствения си живот. Вашите приятели, роднини и колеги, особено тези, които смятате, определят дали ще ви върви или няма да ви върви.

Вие ще разберете, че не е важно колко са добри или лоши самите хора.

Те живеят в пълно съответствие със своите очаквания
Например, имате добра приятелка, която е изключително приятна, мила и щедра като човек и се откроява на фона на всички останали ваши познати.

Тя е просто чудесна. Но често боледува, има проблеми с парите, сблъсква се с трудности във връзката със своя партньор и в работата си.

Защо тя страда толкова силно?

Проблемът е, че винаги разказва как не ѝ върви и за проблемите. Винаги се тревожи за бъдещето си. Вълнува се по повод проблемите, които биха могли в бъдеще да се случат в живота , но е възможно това да не стане.

Поради тази причина Вселената и поднася реалност – постоянни проблеми, грижи и тревоги.

Друг пример – мениджър, който бил прекалено груб, постоянно се заяждал и бил безотговорен. Той ненавиждал всеки свой служител буквално. Но повишенията постоянно се сипели на главата му едно след друго.

Какво хубаво бил направил той?

Винаги мислел само за това колко е добър и колко много го харесват всички около него и за това, което получава е заслужено. Никой обаче не се съгласявал с него, но мислите на околните нямали никакво отношение, защото той създавал реалността си.

Защо на добрите хора обикновено не им върви в живота
4.5 (89.44%) 36 глас[а]

Мария
Написана от Мария декември 24, 2015 23:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи