Защо не бива да изключваме маслото от режима си?

Диана
Написана от Диана ноември 21, 2015 12:09

Защо не бива да изключваме маслото от режима си?

Акценти:

  • Краве масло - полезно
  • Метаболизъм - влияние
  • Кости - калций и витамин К2

Свързани:

Много хора избягват употребата на краве масло не само когато спазват някакъв нов хранителен режим или диета, ами и във всекидневието си. Това е така, защото то е известно с високия си мазнинен състав, следователно и огромното количество калории, което съдържа.

То сякаш си носи славата на продукт, която е виновен освен за много затлъстели хора по целия свят, но и предизвикващ проблеми със сърцето, запушващ кръвоносните артерии и какво ли не друго.

Скорошни проучвания, обаче, показват, че маслото хич не е чак толкова вредно, колкото сме свикнали да си мислим и това да го изключим от менюто си само би ни попречило, но в абсолютно никакъв случай помогнало, както може би предполагаме.

Кога маслото е добро за здравето ви?

Единственото изискване е да е добро качество.

Изследванията показват, че истинското масло може да бъде балсам за организма ви, за разлика от многото евтини некачествени масла, които се продават в магазините, големите супермаркети и по пазарите днес.

Единственото, което трябва да направите, за да не се лишавате от маслото е да изберете правилния тип масло.

Задължително условие е, то да бъде извлечено от крави, които са били хранени само с трева – това с какво се е хранила кравата оказва огромно значение върху свойствата и хранителните стойности на всяко едно масло.

Изискването, храненето й да се е съставяло само от трева е, защото е установено, че при продуктите от тези крави, които са били хранени само с трева се съдържа в голямо количество витаминът К2.

Това е един от най-подценяваните витамини, от които нашият организъм има нужда, а много хора, в наши дни, наистина се намират в недостиг на витамин К2. Той е изключително важен за костната ни система и за сърдечния ни орган.

Калцият е този, който хората са свикнали да смятат за нужен за изграждане на здрави кости и това е така, да, но витамин К2 е не по-малко важен, според скорошни проучвания. Те показват, че без витамин К2 от калцият няма смисъл – той не бива оползотворяван, а бива неактивен, когато не работи заедно с витамин К2.

Той помага страшно много и при вече развити заболявания. Установен е огромният му ефект при остеопороза – едно от най-коварните заболявания на костната ни система. Важен е обаче ежедневният му прием – не бива да оставяте организма си в дефицит на витамин К2 в никакъв случай. Поради тази причина той вече съществува и на таблетки.

Но трябва ли да тровим организма си с химия, когато можем да извлечем дори по-добри ползи от него, като просто консумираме хубаво и качествено краве масло?

Краве маслото, също така, противно на много очаквания се оказва, че е изключително полезно за отслабването в малки количества, тъй като засилва обмяната на веществата. Освен това то е изключително богато на CLA (киселина), която според някои изследвания помага за изграждането на чиста мускулна маса и намалява натрупаните мазнини – разбира се, ако това е подкрепено със съответната фитнес програма и хранителен режим.

Оказва се, че високо-мазнинните продукти, когато са приемани в малки количества, като маслото например, не само не вредят на организма ни, но и му помагат да функционира правилно. Грешка е да лишаваме тялото си от каквото и да е, било то и вредно – всичко се крие в баланса.

Защо не бива да изключваме маслото от режима си?
4.6 (91%) 40 глас[а]

Диана
Написана от Диана ноември 21, 2015 12:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи