Защо невинаги трябва да обръщаме внимание на килограмите

Мария
Написана от Мария август 26, 2016 00:42

Защо невинаги трябва да обръщаме внимание на килограмите

Акценти:

  • Стрес - разходки
  • Организъм - стрес
  • Кантар - показания

Свързани:

Много от нас смятат, че стрелката на кантара е единствения обективен и неподкупен индикатор на физическа форма. Ще побързаме да ви разочароваме – на кантара също не трябва да се доверяваме.

На хората, следящи за своята физическа форма, стрелката на кантара понякога оказва просто магическо влияние.

Малко трябва да се отклоним надясно, преди да започнем да наказваме себе си с изнурителни физически тренировки и с ограничения в храненето. Но нужно ли е винаги така да се отнасяме към показанията на кантара?

Пример е Келси Уелс, която днес е фитнес звезда в Инстаграм, доказва, че далеч невинаги трябва да обръщаме толкова детайлно внимание на резултатите от тегленето.

Погледнете към заглавната снимка на статията, която момичето е направило в различни стадии на своето увлечение по спорта.

На първата снимка Келси е с тегло около 66 килограма, никак не може да се каже, че е дебела, но от физическата ѝ форма има още какво да се желае.

Снимката в центъра показва резултатите от диетата – девойката свалила 10 излишни килограма. И накрая, дясната снимка е направена след програма за интензивни тренировки Bikini Body Guide.

Келси Уелс отново се върнала към своето първоначално тегло, но се съгласете, че това са съвсем други килограми.

Това е нагледен пример, че няма смисъл фанатично да се стремим към цифрите, които е нарисувало нашето въображение. Ако са откъснати от реалността, дори и да достигнете идеалното тегло, можете да изглеждате не твърде привлекателно.

Ако вземаме предвид само показанията на кантара, почти сигурно ще претърпим пълен провал. Теглото на фитнес звездата почти не се е променило, въпреки продължителните и интензивните занимания с фитнес.

Обаче тя се научава повече да се доверява на очите си и усещанията, които ѝ казват, че е станала значително по-привлекателна, силна и издръжлива.

Така че не бързайте да се присъединявате към всеобщата лудост. Понякога стрелката на кантара лъже. Вярвайте на своето изображение в огледалото, вслушвайте се в мнението на околните и в своите физически усещания.

Но по-важно е, че идеалната фигура на фитнес звездата в Инстаграм не се постига за кратко време, необходимо е повече време, като не е желателно да изнасилвате тялото си с непосилни физически упражнения – всичко трябва да става умерено, тъй като всяко едно стресиране на тялото с резки промени в режим на хранене и движение води обикновено до нулеви резултати.

Мнението на околните също може да се окаже подвеждащо, или по-скоро подражанието на тях.

Преди няколко дни писахме точно по този повод – как подражаването на хора с идеална фигура може да подтикне човек към крайни действия, които впоследствие да имат сериозни последствия, и то в посока най-ценното, което има човек здравето му, и това без да включваме опустошената психика, в резултат на тези остри ограничения и прекомерна физическа активност.

В повечето случаи една обикновена разходка се оказва по-ефективна за постигането на нормално тегло, защото при подобно физическа активност не излага организма на стрес, което пък може да наруши фините механизми на регулация на обмяната на веществата.

По този повод дори американски медии писаха, че 31-годишен мъж е отслабнал с 90 килограма само с разходки до супермаркета, който се намирал далеч от неговия дом, и впоследствие започнал да тренира в зала.

Защо невинаги трябва да обръщаме внимание на килограмите
4.4 (88%) 30 глас[а]

Мария
Написана от Мария август 26, 2016 00:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи