Защо някои жени избират ролята на любовницата

Мария
Написана от Мария септември 4, 2016 00:18

Защо някои жени избират ролята на любовницата

Празничните дни и нощи – много от тях прекарват в самота. Или с приятели. Или с роднини. Но не и с Него – той винаги има среща преди или след. Защо някои жени се съгласяват на връзка с женени мъже?

Любов към женен мъж? Някога е предизвиквала само душевна болка и позор. Но на съвременните жени едва ли ги застрашава трагедията „Предадена“ – в наши дни всеобщото осъждане остава само на страниците на класическите книги. Днешните любовници следват своите чувства и носят отговорност за своя избор. Но и те страдат.

Ето загадка, която трябва да се разгадае – как независимите и уверените в себе си жени доброволно се съгласяват на второстепенна роля в живота на своя любим, в замяна на постоянно очакване и неизбежна роля? За изследването на причините и особеностите на такова поведение са нужни психолог, сексолог и психоаналитик.

… Защото засега не смятам да се женя

28-годишната Мария преживява връзка след връзка, като нито една не продължава повече от няколко месеца. Нея не я интересува, дали той е женен или не.

Все пак той лъже съпругата си, а не тя. Но щом връзката започне да се задълбочава, тя веднага я прекратява. И започва нова – с женен или с ерген, все едно. Трябва ѝ любов, ненавижда самотата.

Съвременните жени се съгласяват с ролята на любовници, защото им гарантира независимост от мъжете, освобождава ги от патриархалния модел на отношения, обяснява сексологът Гислен Пари.

Сред нейните пациентки има немалко, които отстояват своето право на такъв отказ от живота със същата убеденост, както другите съзнателно се отказват от ролята на майки.

Женените мъже привличат жени, които са твърде заети с учене или с кариера, и не се стремят да се омъжат на всяка цена.

Такива жени могат да бъдат отнесени към вечните търсачки на удоволствие. В детството всички техни желания са изпълнявани и сега не са способни да отстъпят в търсенето на удоволствие. Но пък ролята на любовница може и да е само временен етап. Тези жени са доста егоцентрични, и докато не намерят подходящ партньор, не се отказват от сексуални отношения, но не желаят да се обвързват сериозно с него.

… защото любовта е по-важна от статуса

Да се омъжиш, не е естествена потребност, а натрапен от обществотото стереотип. Какво дава брака? Социален статус, чувство за защитеност, секс, възможност за раждане на деца и помощ при тяхното възпитание, материална подкрепа, душевна близост.

С изключение на първата, всички потребности могат да се удовлетворяват и без да се минава под венчило.

32-годишната Анна среща Димитър преди 10 години, и толкова години той бил женен. От самото начало тя знаела, че той няма да се разведе, спомня си тя.

Мъчно ѝ било, но такива били неговите принципи, и тя ги разбирала, и дори споделяла. И същевременно знаела, че това е единственият мъж, от когото би искала да има деца.

Сега има 2-ма сина. Димитър ги посещава често, когато може, дава пари, носи подаръци, а в останалото време на Анна ѝ помага нейната майка.

И отношенията между тях са честни, поне що се отнася до Анна и стабилни. Тайните семейства днес не са рядкост, но жените страдат от това, защото са възприемани от обществото като пропаднали и ограбили чуждото щастие.

Защо някои жени избират ролята на любовницата
4.5 (89.82%) 57 глас[а]

Мария
Написана от Мария септември 4, 2016 00:18
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи