Защо пълните хора изпитват по-често болка от слабите

Мария
Написана от Мария декември 27, 2015 11:08

Защо пълните хора изпитват по-често болка от слабите

Акценти:

  • Болка - чувствителност
  • Наднормено тегло - тренировки
  • Здраво тяло - щастие

Свързани:

Все повече и повече хора стават жертва на ресторантите за бързо хранене и нездравословния начин на живот, който водят. Заседналото ежедневие, липсата на качествена и пълноценна храна менюто им, стресът, на който са подложени и така широко разпространения мързел са само една малка част от факторите, виновни за излишните килограми, но също така и най-важната.

Американците са начело на класацията на брой хора, имащи проблеми с килограмите. Според проведено скорошно проучване, повече от 2/3 от жителите на САЩ са с наднормено тегло, което е изключително притеснителна цифра.

Изследователи от Ню-Йоркския университет Стони Брук наскоро правят друго проучвание, което пък разкрива, че съществува връзка между физическата болка и излишните килограми. Оказва се, че колкото с по-висока степен на затлъстяване сте, толкова повече болка изпитвате вследствие не само на заболявания, но на самите излишни килограми.

Какво открива проучването?

От 2008 до 2010 се е провеждала здравна анкета, в която взели участие повече от 1 милион американски жители. Тя включвала 3 въпроса: „Колко сте високи?“, „Колко тежите?“ и „Вчера болеше ли ви нещо?“.

След като отговорите са анализирани, резултати показват, че около 63 процента от участниците са с наднормено тегло.

Отговорите на тези участници говорят, че тяхната група изпитва с 20 процента по-голяма болка от направилите анкетите, които нямат проблеми с килограмите.

Най-тежката група хора обаче, се оказало, че изпитва с цели 254 процента повече болка от нормалната група, което е страшно много.

Как наднорменото тегло ви прави по-склонни към изпитването на физическа болка?

Според Джон Бродерик, който е главен инициатор на проучването, самото затлъстяване причинява допълнтелна болка на засегнатите и той няма в предвид само и единствено, това че те трябва да се справят с излишните килограми всекидневно.

А това наистина си е трудно – по-тежките от нас редовно се затрудняват при някакви нормални дейности от сорта на изкачването на стълби, повечето ходене пеш, ходенето на високи токчета и подобни неща от ежедневието, а тичането след градския транспорт се оказва често пъти невъзможно за преминаване предизвикателство.

Но Джон Бродерик смята, че затлъстяването не причинява само тези неприятни ефекти върху човешкото тяло – според него по-високата степен на изпитването на болка зависи от няколко неща, свързани с излишното тегло.

Високият процент телесни мазнини води до сложни физиологически процеси в организма ни, а те от своя страна – до повече болка и хронично възпаление, коесто се проявява в бавно, но постепенно и сигурно разрушаване на имунната система.

Слабата имунна система е предпоставка за развитието на хиляди заболявания, затова и е научно доказано, че по-дебелите от нас са по-склонни към лягане на легло при разни грипни епидемии и други.

Това прави хроничното възпаление изключително опасно за здравето ни и в по-тежи случаи, дори смъртоносно.

Освен негативното влияние на високия процент телесни мазнини в тялото ни, друго което оказва доста голям, често пренебрегван ефект е депресията.

Тя е характерна за много от хората с наднормено тегло, които са всекидневно излагани на подигравките на суровото жестоко общество и са изпълнени с омраза към тялото си.

Проведени са проучвания, които доказват, че психическата и физическата болка са взаимно свързани – психическата наистина може да причини физическа.

Как да се предпазим?

Отговорът е един: със здравословен начин на живот, който включва редовни тренировки, здравословно хранене и щастие. Друг начин няма, няма и да има. За да бъде тялото ни здраво, трябва и отвътре да сме здрави.

Защо пълните хора изпитват по-често болка от слабите
4.5 (90.94%) 53 глас[а]

Мария
Написана от Мария декември 27, 2015 11:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи