Защо по-добре пухкава и весела, отколкото слаба, но злобна

Мария
Написана от Мария февруари 5, 2016 17:03

Защо по-добре пухкава и весела, отколкото слаба, но злобна

Акценти:

  • Тегло - намаляване
  • Интервенции - рискове
  • Ефективност - операция

Свързани:

Без съмнение почти на всяка жена я безпокои проблемът със стройната фигура или за отслабване. Не само в „свободно“ състояние, при избор на подходящ партньор, но и в брак.

Нима силният пол не е в грях, понеже е склонен изключително несправедливо да оценява необходимите критерии за телесна красота на своята любима и на нейните приятелки.

Повечето мъже се утешават с поговорката, че трябва да бъдат малко по-красиви от орангутан, но пък очакват от половинката си едва ли не външност на модел. При липсата на която започват да се оглеждат за чужди красавици.

Но запазването на стройност с годините и особено след раждане е много трудно.

Увеличаването на коремчето и като цяло на мастните запаси, разположени по други места, за майките е обусловено от природата явление, чиято цел е да застрахова тези, които отговарят не само за себе си, но и за собствените си деца, от капризите на заобикалящия свят, в частност от глад.

Който в миналото постоянно се е наблюдавал в обществото при лоша реколта, войни и други катаклизми.

Наследствеността взема своето

А човешката наследственост, дори в развитите държави, живеещи без войни и масов глад вече повече от 70 години, не успява да се настрои към новите условия.

И все така принуждава надбъбречните жлези на раждалите жени да отделят голямо количество стероидни хормони, които ги правят по-устойчиви към всякакви неприятности, но за сметка на това и способстващи за увеличаване на обема на подкожно-мастна тъкан, за запас.

Естествено милите дами разходват немалко сили и дори понякога рискуват здравето си в борба с тази „несправедливост“ и в желанието си да върнат привлекателността от младите си години.

На ход идват всевъзможни диети, физически упражнения. В последно време немалка популярност придобиха хирургичните методи за лечение на затлъстяване. Обикновено липосукцията заедно с „бариатричните операции“.

Специални процедури за отслабване

Първото означава само отстраняване от хирург само на мастните отлагания в „проблемните места“. А второто – поставяне чрез малък разрез на специална маншета на стомаха, в областта на горната му част.

При стягането на която органът започва да напомня „пясъчен часовник“ – само с малка, в сравнение с долната, горна част на стомаха.

Смисълът на тази операция е в това, че рецепторите, отговарящи за чувството за засищане с храна се намират в най-горната част на стомаха.

И започва да сработва тогава, когато стомахът е пълен с различна храна, когато човек се е наял до пръсване.

А указаната операция позволява някак да се излъже системата за сигнализация на организма, тъй като храната при стегнат стомах бързо изпълва горният му отдел и дава фалшив сигнал за насищане.

Това естествено води до понижаване на силния апетит при пълните хора, и се наблюдава бързо отслабване.

Има ли панацея?

Но пък неотдавна учените посъветваха семейните хора да не се подлагат на такива интервенции, тъй като ефективността им е с 2.6 пъти по-ниска от тази на самотните и неомъжените.

Освен това след подобните оперативни интервенция отношенията в брака се влошават и то без да се отчита ефекта на отслабването. Особено недоволни се оказвали мъжете, чийто жени се подлагали на операции за намаляване на теглото.

Защо?

Ниската ефективност на операцията е до известна степен понятна, тъй като е много трудно да се излъже природата.

Защо по-добре пухкава и весела, отколкото слаба, но злобна
4.5 (89.74%) 76 глас[а]

Мария
Написана от Мария февруари 5, 2016 17:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи