Защо японците живеят по-дълго от всички други народи по света

Мария
Написана от Мария февруари 25, 2015 04:32

Защо японците живеят по-дълго от всички други народи по света

Акценти:

  • Япония - продължителност на живота
  • Женската красота в страната на изгряващото слънце
  • Естествени аналози на медикаментите

Свързани:

За японското здраве и дълголетие отдавна се носят най-невероятни легенди. Повечето от японците доживяват до 100-годишна възраст, не затлъстяват, не остаряват и ще се окаже, че те изобщо не са хора.

И наистина, като се загледа в стройните и сияещи от здраве японци, неволно се замисля – как го постигат?

Японците са нация от рекордьори. По продължителност на живота и по други здравни показатели, Япония се намира много по-напред от целия останал свят.

Средната продължителност на живота в Япония през 2012-та година по данни на Световната здравна организация е била 85 години за мъжете и 87.3 години за жените и продължава да се увеличава.

При това японските баби и дядовци, които са вече в дълбока старост се чувстват отлично и водят напълно активен начин на живот. В страната на изгряващото слънце дори да боледуват „не умеят“.

Процентното съотношение на инфарктите, инсултите, рака на простата и гърдата, спрямо цялото население, е най-ниски нива в глобален мащаб.
В Япония не знаят какво е това проблем със затлъстяването.

На 100 японци само при 3-ма се установява метаболитен синдром. За сравнение в САЩ – съотношението е 100 към 32, тоест разликата е забележителна. В България ситуацията не е толкова тревожна, тъй като 20% от населението е с наднормено тегло, но въпреки това през последните години се наблюдава възходяща тенденция.

А невероятната красота на японските жени отдавна се превърнала в национална запазена марка, като по този начин предизвиква тихата завист на представителките на нежния пол от другите нации.

Идеалната „порцеланова“ кожа, блестящите коси, а основното е младоликият външен вид. И чаровното младо момиче на снимката може да се окаже, че е на 40 или 50-годишна възраст. И ако в Южна Америка този ефект се постига с помощта на хирургическия скалпел, то гордостта на японките е тяхната естественост.

И ако това не се дължи на уникалните гени на самураите, то тогава каква е тайната на японската вечна младост?

Специалистите обясняват „японското чудо“ с внимателното отношение към собствения организъм и с възприемането на мъдър подход към начина на живот.

Балансираното хранене, многото движение, посещаването на любимите на повечето японци горещи минерални извори и най-важното грижата за самия себе си, на това по-конкретно, според учените, се дължи т.нар. „японско чудо“.

„Да се предотврати е по-лесно, отколкото да се лекува“ – това е основният девиз на индустрията на красотата. По-добре е човек по-рано да се погрижи за здравето си, още в младежка възраст и тогава в периода на старостта няма да му е необходим лекар.

В България тази аксиома често се забравя, а японците още от 20-25-тата си година започват да приемат „подмладяващи ябълки“ – средства с морски колаген, за да укрепят ставите и да запазват младежкия вид на кожата си.

Японките не пестят време, за да се погрижат за лицето и тялото си, осъзнавайки, че резултатът си заслужава.
Много от лекарствените препарати в Япония успешно се заменят с техни естествени аналози.

Например за предпазването на черния дроб от вредните въздействия помага, придобилата популярност и у нас, подправка /куркума/, а виаграта се заменя със стриди или екстракт от тези морски дарове, които са богати на ценния минерал цинк и именно на това се дължат техните засилващи потенцията при мъжете свойства.

Защо японците живеят по-дълго от всички други народи по света
4.5 (90.59%) 34 глас[а]

Мария
Написана от Мария февруари 25, 2015 04:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи