Защо жените на 30 често са недоволни от себе си

Мария
Написана от Мария септември 20, 2016 19:52

Защо жените на 30 често са недоволни от себе си

Акценти:

  • Общуване - нови граници
  • Работа - семеен живот
  • Дисонанс - постижения

Свързани:

Наближаването на 30-тата година кара на практика всяка жена доста да се понерви – едни са недоволни от измененията във външността, други се чувстват неудачници, трети се съмняват по повод избора си на житейски път.

Как се преживява кризата на 30-те и може ли да се извлече полза от това?

Психолозите отдавна са забелязали, че на изхода на второто десетилетие от живота жените са склонни да сравняват днешния си образ с този, който са рисували в юношеството си или с този, който биха искали да видят околните. Проблемите започват, когато това сравнение не се оказва в тяхна полза.

Изведнъж започваме да усещаме, че се движим не накъдето трябва. Често това е свързано със завишени очаквания. Например, когато учи в университета младото момиче мечтае за блестяща кариера, а на 30 неочаквано се открива като редова офис служителка.

Или пък обратно – кариерата ѝ е потръгнала, но пък за семейството съвсем не остава време. Ако към това се добави неразбирането от страна на роднините и съпруга, депресията е сигурна.

За начало е добре да разберете причината за своето недоволство и във всеки конкретен случай да действате в съответствие със ситуацията.

Какво ви вълнува?

Животът ви е станал безсмислен и еднообразен, а да го променяте вече е късно.

Как да го преживеете?

Първото нещо, което трябва да разберете, че 30-те години не са тавана на възможностите, а нова степен на развитие. Към това време е натрупан опит от взаимодействие с хората, направени грешки и направени изводи.

В юношеството е по-лесно кардинално да промениш живота си само защото човек знае не всичко за всички подводни камъни.

По-зрелите жени по-ярко си представят възможните неприятности от разкъсването на рутината, затова и изпитват повече опасения.

Трябва да се започне с малко – намиране на хоби, отглеждане на домашен любимец, просто нова прическа. Едни изменения повличат след себе си други, и „безнадеждно съсипаният“ живот поема по нови релси.

Какво ви вълнува?

Всички приятелки са вече омъжени и с деца, а вие досега не сте започнала сериозна връзка.Как се преживява?

Такова послание често се подкрепя от разпространените сред обществото възрастови стереотипи и натиск от страна на роднините. Помислете, действително ли не ви стига семеен бит или желаете брак само защото часовникът тиктака.

Какво ви вълнува?

Семейният живот е загубил своя цвят.

Как се преживява?

Кризата в такава форма често застига тези, които рано се омъжили. След 10 години брак отношенията със съпруга могат да загубят острота и да се лишат от романтика, която ги е украсявала в младостта.

Ако пък жената няма отдушник като работа или хоби, става раздразнителна и затворена, което не може да не се отрази на атмосферата у дома.

Един от възможните изходи е да се поговори с мъжа, да се опита да се намерят заедно нови граници на общуване, да си направят един друг малки приятни сюрпризи.

Какво ви вълнува?

Работата или кариерата ви отделят от семейството и приятелите.

Как се преживява?

Дисонансът възниква при успешните жени, които са постигнали много, но изведнъж са разбрали, че са се лишили от цял пласт емоции и отношения.

В опит да наваксат пропуснатото някои решават да напуснат работа и напълно да се отдадат на семеен живот.

Защо жените на 30 често са недоволни от себе си
4.5 (90%) 32 глас[а]

Мария
Написана от Мария септември 20, 2016 19:52
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи