Защо женският оргазъм е неуловим

Мария
Написана от Мария юни 23, 2015 20:09

Защо женският оргазъм е неуловим

Акценти:

  • Клитор - G точка
  • Полов акт - женски оргазъм
  • Клитор и влагалище - разстояние

Свързани:

Простият факт се състои в това, че мъжкият оргазъм обикновено лесно се случва по време по време на секс, а достигането на женския се предшества от определени трудности.

Лекарят сексопатолог Алфред Кинси, известен със своите изследвания на сексуалния живот и фантазиите на милиони хора, заявил, че при 75% от мъжете еякулацията се случва в рамките на 2 минути след проникването във влагалището в повече от половината от сексуалните контакти.

Според изследователите Ким Уолън и Елизабет Лойд , които неотдавна публикуваха резултатите от изследването в списанието „Хормони и поведение“ и озаглавили статията „Женската сексуална възбуда – гениталната анатомия и оргазъм в секса“, следва да се подчертае едно поразително различие между женския и мъжкия оргазъм – последният се развива по-бавно, в продължение на дълго време и с по-малка предсказуемост.

Всъщност, при мъжете по време на пубертета скоростта и силата на еякулацията се увеличава от 5 до 100% само за 5 години. Този растеж, както можем да се досетим е много по-постепенен при жените.

Според изследванията на доктор Кинси, шансовете на жената да изпитва оргазми се увеличава в продължение на 25 години, започвайки от периода на половото съзряване. Но дори в самия пик вероятността жената да получава оргазъм по време на полов акт е по-малко от 90%.

Тези разлики във възприемането на самия оргазъм от мъжете и жените обяснява и защо в неотдавна публикуваните резултати от Националното изследване на сексуалното здраве и поведение, 85% мъжете заявили, че тяхната партньорка изпитвала оргазъм по време на последния сексуален контакт, същевременно само 64% жените съобщили, че са получили оргазъм.

От поколение на поколение е било предавано виждането, че жените, които не изпитват оргазъм в резултат на полов акт са сексуално фригидни.
Голяма част от това недоразумение произхожда от Фройд, който не успял да се примири с важната роля на клитора за получаване на сексуално удоволствие от жените.

Той увековечил митът, че клиторът е незрял източник на сексуално удоволствие, просто стартова площадка за „по-зрелия“ вагинален оргазъм, до който жената достига, разбира се, с помощта на полов акт.

„С промяната на женствеността клиторът трябва напълно или частично да предаде своята чувствителност и важност на влагалището“ – писал Фройд в своите лекции по психоанализа.

За щастие, днес ние притежаваме много повече информация за ролята на клитора като електроцентралата на женския оргазъм. Този орган има повече от 8 хиляди нервни влакна – повече от всяка друга част на човешкото тяло, същевременно си взаимодейства с 15 хиляди нервни окончания, инервиращи цялата тазова област.

Дори това, което сексолозите описват като G точка може би е прост част от клитора. Авторът Натали Анжер описва в своята книга: „Жената: интимна география“ корените на клитора като толкова дълбоки, че обезпечават чувствителността на задната част на влагалището.

И затова тя смята, че G точката е много вероятно да е нещо като задната част на клитора.

Изследователите Уолън и Лойд, анализирайки многобройните данни, подкрепят идеята за това, че разстоянието между клитора на жената и нейното влагалище влияе на вероятността, ще изпитва ли тя оргазъм само в резултат на полов акт.

По техните данни жените, които достигал до върха на удоволствието по-често имали по-малко разстояние между клитора и влагалището – по-малко от 2.5 сантиметра.

Защо женският оргазъм е неуловим
4.6 (91.76%) 34 глас[а]

Мария
Написана от Мария юни 23, 2015 20:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи