Защо Джоли и Брад Пит се развеждат и кой е виновен – коментират психолози

Мария
Написана от Мария септември 27, 2016 23:09

Защо Джоли и Брад Пит се развеждат и кой е виновен  – коментират психолози

Акценти:

  • Раздяла - окончателна
  • Възгледи - широки
  • Заболявания - психосоматични

Свързани:

Разводът на Брад Пит и Анджелина Джоли е една от най-обсъжданите теми в последно време, която нямаше как да бъде подмината от психолозите. Защото двойката, която 11 години беше пример за идеални съпружески отношения се разделя?

Кой е виновен?

Официалната версия за причината за развода е безумната ревност на Джоли, която не можа да не остави множество пробойни, които медиите се опитват всячески да запълнят.

Това е и токсикомания, и проблеми с управлението на гнева, лошото възпитание на децата, и естествено, изневерите. И все пак главният въпрос, който интересува обществеността – кой е виновен?

Именно защото винаги е централен и напълно съответства на реалността на повечето от браковете. Но доцентът на катедрата по психология на Корнелския университет Пеги Дрекслер има свое мнение по този въпрос.

Според него е погрешно разпространеното мнение, че някой трябва да е жертвата. Разводът не е новост и не е моментно решение, и не предполага някаква определена простъпка или непримирими разногласия.

Но често хората не допускат и мисълта, че никой не е виновен и двамата човека могат да се отдалечат един от друг по напълно естествен начин.

Нито един добър брак никога не приключва с развод.

Понякога пътищата на двамата съпрузи се разминават. Неотдавна в медиите се появи информация, че в отношенията на Брад и Анджелина се е появило напрежение, заради различни житейски приоритети.

Джоли започнала да се интересува от хуманитарната работа и поискала да зареже Холивуд, докато Пит се наслаждава на живота си на знаменитост, дори повече от преди.

Когато всички останали варианти са разгледани, а двама души, чиито житейски цели са се изменили, повече не виждат съвместно бъдеще, се развеждат.

Докато смъртта или разводът не ни разделят

Увеличаването на продължителността на живота, революцията в начините за предпазване от бременност, промените в ценностната система, либерализация на законите, финансовата независимост на жените, всичко това способства приблизително 50% от браковете да приключват с развод.

Тези данни запазват стабилност още от края на 20-ти век, когато най-разпространената крайна точка на брака станала не смъртта, а разводът.

И все пак, това е нормално, смятат психолозите. Но какво ще стане с децата?

Бумът на разводите през 80-те и 90-те години за тях се превръща в истинска трагедия. В обществото нямало никакви разработени стратегии за сътрудничество между разведени родители във възпитанието на общите деца.

Много деца били психологически травмирани, особено ги мъчело усещането за социална изолация и срам.

Сега и това се е променило. Може би Брад и Анджелина биха искали да покажат, че възпитанието на деца е възможно и след окончателната раздяла.

И децата в никакъв случай не трябва да страдат от това, че техните родители живеят заедно, ненавиждайки се един друг.

Твърде различни или твърде еднакви?

Често хората неосъзнато избягват скуката, стараейки се да живеят чужд живот, да играят не само на сцената, но и у дома.

Болезненият страх от наследствени заболявания, склонност към анорексия, специфичното отхвърляне на тялото – стресът лесно води до психосоматични заболявания, са също особености на демонстративния психотип.

Такива хора високо ценят новите впечатления и ненавиждат скуката. Те могат да сменят много „ипостаси“ през живота си.

Например, Анджелина Джоли се е променяше много рязко – от зависимо от наркотиците момиче, способна да накара майка си да плаче с кървави сълзи, разкрепостена бисексуална с широки възгледи, образцова жена, майка, почетна дама на Британия.

Защо Джоли и Брад Пит се развеждат и кой е виновен – коментират психолози
4.5 (89.73%) 74 глас[а]

Мария
Написана от Мария септември 27, 2016 23:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи