Как опаковката се отразява на качеството на храната

Как опаковката се отразява на качеството на храната

Замисляли ли сте се за това колко вредна може да се окаже опаковката, в която се съхранява храната? Специалистите препоръчват колкото се може по-рядко да употребяваме храна от пластмасови опаковка, като за предпочитане са стъклените. Повечето хранителни продукти, които ние

Прочети цялата статия
Кускус – гликемичен индекс, състав и полезни свойства

Кускус – гликемичен индекс, състав и полезни свойства

Какво представлява кускуса? Това е вид зърнена храна, която се приготвя по определен начин от твърди сортове пшеница, просо, ечемик или ориз. Неговата родина е Мароко, където едноименното ястие от него се счита за национално. Технологията на производство на кускуса

Прочети цялата статия
Самоизлекуване – понякога и това се случва

Самоизлекуване – понякога и това се случва

Възможно ли е тежка болест да премине сама? За съжаление, това не е хрема, която с лечение минава за 1 седмица, а без за 7 дни. Въпреки това също се срещат и случаи, когато едно заболяване „оставя“ човека без видими

Прочети цялата статия
Защо шафранът е толкова полезен

Защо шафранът е толкова полезен

Шафранът е една от най-екзотичните и скъпи подправки, известна със сладкия си вкус и красивия наситено жълт цвят. Различния аромат се появява, благодарение на химичните съединения пикрокроцин и шафранал. Подправката съдържа естествен каротеноид, известен като кроцина, който подсилва цвета. Природното

Прочети цялата статия
Кои храни повишават мозъчната активност

Кои храни повишават мозъчната активност

Храната, която ежедневно консумираме се отразява на не само на тялото, но и на мозъчната ни дейност. Ако добавим в менюто си определени храни, може да повишим IQ-то си, да подобрим настроението и паметта си и да поддържаме мозъчната си

Прочети цялата статия
Защо е добре да ядем круши

Защо е добре да ядем круши

За съжаление, ползите за здравето от круши се подценяват. Повечето хора предпочитат ябълки, защото не знаят, че крушата е добър и здравословен избор за закуска, който освен, че ще ни помогне да ограничим апетита си за сладки храни, ще понижи

Прочети цялата статия
Колко полезна всъщност е рибата

Колко полезна всъщност е рибата

Редовната консумация на риба може да ви помогне да се предпазите от редица сериозни заболявания. Тя съдържа огромно количество витамини и минерали и е основен източник на омега-3 мастни киселини. Полезните и съставки могат да помогнат за предпазване от редица

Прочети цялата статия
Кои са полезните и кои вредните храни, когато боледуваме

Кои са полезните и кои вредните храни, когато боледуваме

Когато сте болни, трябва да избягвате определени храни, защото те могат да ви накарат да се почувствате зле. Разбира се има и такива, които значително ще подобрят състоянието ви. Ако страдате от запек Запекът може да възникне, ако консумирате храна,

Прочети цялата статия
Амарант

Амарант

Ботаническото наименование на амаранта или щир е Amaranhtus представлява едногодишно тревисто растение, достигащо до 3-4 метра на височина, с множество меки цветове, съдържащи семена, и са с бял, червен, розов, кремав до черен цвят, с диаметър от около 1-1.5 мм.

Прочети цялата статия
Ябълка

Ябълка

Ботаническото наименование на този плод е Malus domestica. Ябълката е най-предпочитаният и консумиран в най-големи количества плод в света. Лесно се съхраняват и са изключително полезно, дори от резултатите на наскоро проведени изследвания се установи, че редовната им консумация може

Прочети цялата статия
Кайсия

Кайсия

Освен приятен и сладък вкус, кайсиите притежават много полезни и целебни /лечебни/ свойства. Кайсията съдържа 20-27% захари, органични киселини – салицилова, ябълкова, лимонена. Тези плодове са богати на калиеви соли /350 мг. калий се съдържа в пресните плодове, а в

Прочети цялата статия
Артишок

Артишок

Артишокът е тревисто растение от семейство Сложноцветни с големи съцветия, чиито долни месести части се използват за храна. Неговата родина е Средиземноморието. В момента е много популярен в Америка, особено в Калифорния, където е култивиран от френските и испанските заселници.

Прочети цялата статия
Рукола

Рукола

Ботаническото наименование на руколата е Eruca Sativa, позната е още и под имената рокет, ерука, аругула. Свойствата на това едногодишно растение от семейство Кръстоцветни за сега остават слабо проучени. Но въпреки че е относително непопулярна, руколата има много дълга история.

Прочети цялата статия
Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи