Говеждо месо

Говеждо месо

Говеждото – това е месото от едрия рогат добитък /бикове, юници, телета, волове и крави/. Качеството на тяхното месо зависи от възрастта, вида на храната, съдържанието и пола на животното. Отглеждането на животното, тоест процесът на съзряване на месото, а

Прочети цялата статия
Телешко месо

Телешко месо

Телешко – това е месото от 4-5 месечно теле. То има много по-изтънчен вкус от говеждото и е много по-деликатно, но от прекалено продължителна термична обработка може да стане и жилаво и да се сдъвква трудно, поради това, че е

Прочети цялата статия
Дюля

Дюля

Дюля – дърво с височина до 4-5 метра, с яйцевидни листа с цели краища, мъхести в долната им част. Цветовете му са много големи и в по-голямата си част единични. Плодовете му са почти сферични или с крушовидна форма. В

Прочети цялата статия
Свинско месо

Свинско месо

Свинското е месото от домашна свиня. Това е едно от най-вкусните и лесни за приготвяне видове меса. Свинското бързо се пече без да се добавя олио или масло, като мазнините му бързо се разтопяват, а месото от частите трупа на

Прочети цялата статия
Ориз

Ориз

Оризът се отнася към групата на едногодишните и многогодишни тревисти растения от семейството на зърнените култури. От оризовите зърна се произвежда нишесте и различни зърнени храни, а от оризовите зародиши се добива масло. Традиционното оризово вино е популярно в Китай.

Прочети цялата статия
Царевица

Царевица

Царевица – високо едногодишно растение, достигащо височина от 3 метра. Отглежда се с цел добиване на кочани с годни за храна семена. Царевицата се засява при температура на почвата в дълбочината на посева 10-12 градуса по Целзий, като обикновено това

Прочети цялата статия
Сол

Сол

Солта е хранителен продукт, който се използва от хората, за да се придадат на ястията по-изискан вкус. Често се среща и под формата на малки бели кристали. Солта с натурален произход нерядко има и примеси от различни минерални соли, които

Прочети цялата статия
Карфиол

Карфиол

Цветното зеле или карфиола произхода от средиземноморския регион. За първи път е била внесена в Западна Европа през 17-ти век. Карфиолът е диетична храна полезна за всяка възраст и в нея се съдържат по-малко растителни влакна в сравнение с обикновената,

Прочети цялата статия
Чушки

Чушки

Чушките, чието официално наименование е сладък пипер, са едногодишно тревисто растение от семейство Картофови. Плодовете му са многосеменни, с червен, оранжев, жълт и кафяв цвят и с разнообразни форми и размери – 0.25 до 190 грама. В България са най-разпространени

Прочети цялата статия
Пуешко месо

Пуешко месо

Родината на пуйката е Америка, а в Европа за първи път е внесена през 1520-та година. Вкусът на нейното невероятно месо е допаднал на европейците, тъй като от тогава започва отглеждането за задоволяване на нуждите на домакинството, както и в

Прочети цялата статия
Грозде

Грозде

Грозде – плодът или плодовете на род растение, познато с наименованието на български като лоза. То е познато на човека от древни времена и може би е едно от първите, които хората са започнали да отглеждат, когато започнали да водят

Прочети цялата статия
Диня

Диня

Диня е едногодишно тревисто растение от семейство Тиквови. Цъфти в началото на лятото с големи жълти, еднополови цветове. Плодовете узряват в периода от средата на юли до септември. Могат да бъдат със сферична, овална, плоска или цилиндрична форма в зависимост

Прочети цялата статия
Водка

Водка

Водката е алкохолна напитка, която се получава чрез смесване на етилов спирт с вода. Концентрацията на алкохол обикновено в нея е 40%, въпреки че в търговската мрежа се предлага водка и с други пропорции на компоненти. Често към тази алкохолна

Прочети цялата статия
Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи