Зехтинът значително увеличава шансовете за забременяване

Мария
Написана от Мария февруари 8, 2015 14:14

Зехтинът значително увеличава шансовете за забременяване

Акценти:

  • Употреба на зехтин - шансове за зачеване
  • Използване на зехтин като средство за по-бързо забременяване
  • Зехтинът като източник на полезни хранителни вещества

Свързани:

Учени от университета на Саунтхемптън, Великобритания, успели да установят, уникалните свойства на зехтина. Оказало се, че този хранителен продукт помага на жените да заченат дете.

Резултатите от експеримента показват, че при редовната употреба на зехтин шансовете за забременяване при тях се увеличават с почти 40%.

Британските учени били изненадани от благоприятното въздействие, което тази хранителен продукт оказва на женската плодовитост.

Въпреки това, според изследователите, са необходими още изследвания в тази насока, за да бъде разработен нов хранителен режим, даващ възможност да се повиши вероятността от зачеване на дете при жените.

В рамките на изследването учените използвали данните от около 300 съпружески двойки, които изпитвали затруднения при зачеването на дете и се били обърнали към клиника за лечение на безплодие за провеждане на опити за ин витро зачеване.

Следва да се отбележи, че при тази процедура само в 20-30% от случаите помага на жените да забременеят.

Всички изследвани двойки били разделени от учените на няколко групи, на всяка от които бил предложен специален хранителен режим.

Диетата включвала употребата на зехтин, добавян към приготвените ястия, а също и към зеленчуковите салати.

В хранителния режим на някои от участниците в изследването влизал и приемът на хранителни добавки, обогатени с витамин D и омега-3 мастни киселини.

Изследването продължило за период от 6 седмици, за цялото това време учените наблюдавали за изменения в тялото на всеки от доброволците.

Когато експериментът на британските изследователи достигнал края си, те направили сравнение на въздействието, което употребата на зехтина оказва върху зачеването на дете с това на слънчогледовото олио, използвано за приготвянето на ястия и за добавяне към салати.

Резултатите от това сравнение показали, че увеличаването на количеството на зехтин, който е един от най-добрите източници на омега-3 мастни киселини, в хранителния режим на жените повишава шансовете им за зачеване на дете с до 40% и води до по-интензивно развитие на ембриона след провеждане на ин витро процедура.

В тази връзка учените препоръчват на жените да включват зехтина в своя хранителен режим, ако се изправени пред затруднения при зачеването на дете.

Освен това, специалистите по репродуктивна медицина достигнали до заключението, че двойките в добро здравословно състояние, желаещи да имат дете и тези жени, които имат някакви по-незначителни проблеми със зачеването, могат да употребяват зехтин 2 месеца за повишаване на вероятността за забременяване с 50 и повече процента.

Важно е също така да се отбележи, че наскоро станаха известни резултатите от експериментите, проведени от специалисти от Американското химическо общество, от които се установиха преимуществата на зехтина при неговото използване за приготвяне на храна.

Оказва се, че храната, приготвена със зехтин запазва по-голямата част от полезните си хранителни вещества и по този начин се отразява благоприятно и на цялостното здравословно състояние. Поради тази причина, за готвене най-добре да се използва зехтин, а не други растителни масла.

Освен това учените доказали, че за многократното приготвяне на храна зехтинът се явява най-добрият избор.

В рамките на изследването изследователите запържвали нарязани на филии картофи най-малко по 10 пъти, като използвали за тази цел различни видове масла.

Резултатите от този експеримент показват, че зехтинът е най-подходящ за готвене, защото той запазва устойчивостта си към различните нежелателни процеси, протичащи при пърженето на храните.

Зехтинът значително увеличава шансовете за забременяване
4.5 (90.91%) 66 глас[а]

Мария
Написана от Мария февруари 8, 2015 14:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи