Жена с диагноза „безплодие“ зачена и роди тризнаци по естествен път

Мария
Написана от Мария август 12, 2016 14:34

Жена с диагноза „безплодие“ зачена и роди тризнаци по естествен път

Акценти:

  • Имунни системи - сходство
  • Витамин Д - слънце
  • Естрогени - високо ниво

Свързани:

Поставят на Дона Картър диагноза „поликистозни яйчници“ на 24 години, като ѝ казали, че никога няма да може да зачене по естествен път.
Десетилетие по-късно тя разбра, че е бременна с еднояйчни тризнаци. Преди 7 седмици жената ражда със секцио синовете си и се чувства благословена.

Когато ѝ казали, че никога няма да може да има деца, сърцето на Дона Картър било разбито. И когато ѝ поставили диагнозата „безплодие“ на 20 години, тя сметнала, че с мечтата ѝ да стане майка е свършено.

Но 10 години по-късно тя държи в ръцете си 3-ма сина, заченати по напълно естествен път, шансовете това да се случи са 1 към 200 милиона.
Адам, Майлс и Деймиън идват на бял свят преди 7 седмици, един месец преди термина, но при многоплодните бременности това се смята, че е в рамките на нормалното.

Сега момченцата са в перфектно здраве и вече са над 3 килограма. И тяхната щастлива майка споделя огромната си радост пред медиите. Тя останала шокирана, когато лекарите ѝ казали, че зачеването е направо чудо, защото вероятността при този синдром е 1 на 1 милион, все едно е спечелила от лотарията.

Младата майка е била в Египет 4 години със своя партньор Махмуд, и когато се връща в Англия, за да си търси работа, разбира, че е бременна.
На 24 години тя се сбогува с мечтата да стане майка, но на 34 чудото се случва и сега е благословена с 3-ма прекрасни сина.
5 седмици, след като разбрала, че е бременна, се установило, че не чака 1, а цели 3 деца.

На женска консултация жената се записала в Кралския медицински център в Нотингам, където на всеки 2 седмици ходела на прегледи и на изследвания, имайки предвид сериозният риск от усложнения.

В 32-рата седмица от бременността състоянието на 34-годишната жена се влошило, като ѝ била поставена диагноза прееклампсия – състояние, при което кръвното налягане към края на бременността се повишава значително.

Тъй като може да доведе до сериозни усложнения, ако не се лекува, бъдещата майка е хоспитализирана.
Поради влошеното си състояние жената е била въведена в изкуствена кома в продължение на 15 часа, а 3-те момченца се раждат с цезарово сечение.

Тъй като подобни раждания са много редки, на тях присъствали и доста студенти. Бебетата останали само един ден в неонатологичното отделение, тъй като все пак са преждевременно родени.

Това е един случай, който описва наистина, че чудеса се случват.

Само можем да гадаем кой е фактора, който е станал причина да стане това чудо.
Може би престоят в Египет е оказал влияние, тъй като там слънчевите часове са много повече, отколкото в мъглива Великобритания, а това означава и по-големи количества витамин Д, получени естествени, което обуславя по-високо ниво на естрогените при жените, а и на тестостерона при мъжете, което е причина именно у по нашите географски ширини да се смята, че лятото вероятността за зачеване е по-голяма.

По-горе не бе упоменато, но бащата на тризнаците е с египетски произход, а както знаем разликата в имунните системи на двамата партньори създава предпоставки за много по-лесно зачеване, отколкото ако има сходство.

Но като цяло първата хипотеза за сбъдването на чудото май се оказва по-достоверна – слънчевото греене и високите нива на витамин Д може би са подобрили здравословното състояние на майката.

Жена с диагноза „безплодие“ зачена и роди тризнаци по естествен път
4.5 (89.35%) 62 глас[а]

Мария
Написана от Мария август 12, 2016 14:34
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи