Женски хитрости – как да балансираме между работата и семейството

Мария
Написана от Мария март 12, 2015 08:29

Женски хитрости – как да балансираме между работата и семейството

Акценти:

  • Женски хитрости - семейни отношения
  • Баланс - личен живот работа
  • Създаване на семейни традиции

Свързани:

Работещите жени, изграждащи кариера и имащите семейство, е необходимо да си определят приоритети. Какво се явява основа за една такава жена, а какво надстройка, с други думи какво за нея е по-важно – кариерата или семейството?

Не става въпрос да се отказва от това да се отказва от това, което е по-малко важно за нея, а за това правилно да балансира тези два взаимно допълващи се елементи.

Изграждайки кариера и достигайки поставените цели, всяка жена рано или късно започва да се пита: „А защо ми е на мен всичко това, ако нищо друго освен да работя, не се очаква от мен в този живот.

“ А толкова всяка жена иска да бъде заобиколена от любов и топлина, от детския смях у дома, да бъде част от веселите семейни празници и да се радва на романтиката, с която я дарява нейния съпруг.

Най-важното е да се разбере, че семейството не е задължително да бъде пречка в работата, а дори напротив.

Просто е необходимо да се знае, че ако една жена постави на първо място в своя живот семейството, съвсем не е задължително да се отказва от това да се реализира в избраната от нея бизнес сфера.

Днес има море от възможности една съпруга и майка да работи така, че да не страдат нито децата ѝ, нито брачния партньор.

Кариера и личен живот – как да балансираме
Бързо е изминал меденият месец на семейната двойка, преминала е вече и първата година от съвместния живот. Притъпили са се вече първите бурни чувства и е настанала еднообразна семейна рутина.

От вкъщи на работа, от работа вкъщи, всяка вечер едно и също. А може би на жената я очаква повишение в службата, започнала е да остава на работа до по-късно, а разговорите с брачния партньор вечерта не са свързани нищо друго, освен за текущите неща.

Може би картината ви е позната? И в такава ситуация жената започва да си задава въпроса – защо? Какъв е проблемът? Навярно е по-правилно би било да се запита – не съм се ли се отдала прекалено много на кариерата си? Ако за мен е толкова важно семейството, какво мога да направя? В действителност всичко е много просто.

Разделете тези две сфери на своя живот, не позволявайте едната да прониква в другата. След като излезете от работа – забравете за нея, не носете у дома проблемите от службата, а най-главното – лошото ви настроение е свързано именно с тях.

Ако си вземате работа и за у дома, не само, че няма да има достатъчно топлина и романтика в отношенията с брачния ви партньор, но мъжът ви ще страда също от това. Но ако последвате препоръката дадена по-горе, съпругът ви ще види своята жена у дома – весела и грижовна, а не мълчалива и изглеждаща измъчено.

Женски хитрости помагат за укрепването на отношенията

1. Създайте си семейни традиции

– Най – малко веднъж дневно се хранете заедно, например вечеряйте, когато можете да споделяте събитията и впечатлението от изминалия ден.
– Сутрешен ритуал за сбогуване, когато мъжът ви отива на работа.
– Домашни работи, които вие задължително правите заедно.
– Добрите традиции укрепват семейството и те могат да се предават на децата и внуците.

2. Сега и веднага

Ако прекарвате време заедно с мъжа си, се избавете от другите мисли – за децата, за работата, и за несвършената домакинска работа. Изживейте момента, отдайте му се напълно и получавайте удоволствие от общуването с любим човек.

Женски хитрости – как да балансираме между работата и семейството
4.5 (89.13%) 46 глас[а]

Мария
Написана от Мария март 12, 2015 08:29
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи