Животът по часовник – гаранция за феноменален успех

Мария
Написана от Мария май 4, 2016 22:56

Животът по часовник – гаранция за феноменален успех

Акценти:

  • Концентрация - влошаване
  • Дихание - концентрация
  • Важна информация - възприемане

Свързани:

В кое време от денонощието е необходимо да лягаме за операция и да се готвим за изпити?

По кое време е най-добре да се ляга под ножа, да се прави любов и да се готвим за изпити? Защо сърдечно болните трябва да бъдат внимателни в 6 сутринта и кога ни идват наум най-креативните идеи?

Учени от Бирнимганския университет провели изследване и установили – поставянето на ваксини е много по-ефективно от 9 до 11 сутринта.
В рамките на изследването било анализирано здравословното състояние на 276 мъже и жени, направили ваксини против грип.

Установило се, че ваксинираните между 9 и 11 сутринта, се чувствали много по-добре от тези, които били имунизирани, по което и да е друго време на денонощието.

Най-подходящото време за ваксиниране учените признали периода от 15 до 17 часа.
Имунната ни система е по-активна сутрин, коментират авторите на изследването. По-късно тя започва да „заспива“.

Закономерностите на биологичните ритми трябва да се отчитат не само при профилактика, диагностика и лечение на заболявания. Те трябва да имат предвид при хранене, спорт, четене на книги и общуване с приятели.

И така британските учени съставиха нещо като списък с това кои дейности е най-подходящо и неподходящо да се правят за едни или други действия.

Според британски учени, 6 сутринта е времето, когато най-често се случват инфаркти и инсулти.Ако страдате от сърдечно заболяване е най-добре на нощното ви шкафче, наред с хапчетата ви трябва да се намира и телефона.

Учените обясняват, че кръвното налягане сутрин често се повишава, а кръвоносните съдове са най-малко еластично от когато и да е през денонощието.

В 7 сутринта трябва да внимаваме за пристъп на мигрена, болки в гърба и обостряне на алергични реакции. Интересен е, че в този случай учените не си обясняват зависимостта между заболявания и времето от денонощието, но ако страдате от алергии или ви мъчи ревматизъм, си нагласете часовника не за 7, а за 8 сутринта.

А пък 8 е идеално време за събуждане. Освен тогава е най-подходящото време за зачеване на бебе, тъй като сперматозоидите тогава са по-активни, от когато и да е друго време на денонощието.

9 сутринта е най-доброто време за извършване на операции. А най-лошото време за това е от 15 до 17 часа.

Към 10 часа сутринта мозъкът ни се събужда окончателно, а това означава, че е най-доброто време за обсъждане на бизнес-проекти, подготовки за изпити и запомняне на важна информация.

Между впрочем, изпити е най-добре да се полагат от 11 до 12 часа – през това време се активизира краткотрайната памет и се усилва концентрацията.

Към 14 часа леко се влошава концентрацията – през това време е препоръчително да си отдъхнем, да поспим или просто да се разсеем за 30 минути от работа или учене.

Между впрочем второто дихание се отваря около 18 часа – именно през това време наум ни идват най-интересните и креативни идеи.
19 часа е най-доброто време да се приемат необходимите лекарства.

От 20 до 23 часа е най-опасният промеждутък за тези, които се измъчват от болки в корема – възможно е да започне болки в корема.

Освен това именно вечер се регистрират най-много случаи на остър апендицит. Съветът е да не се прекалява с вечерята, тъй като и без това след залез слънце храносмилането сериозно се забавя.

Животът по часовник – гаранция за феноменален успех
4.4 (88.15%) 27 глас[а]

Мария
Написана от Мария май 4, 2016 22:56
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Съжаляваме, все още няма публикувани коментари, но ти може да си първият, който ще направи това!

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Твоя email няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са маркиран с *

Най-четени публикации

Торбалан - Онлайн магазин за забавни щампи