Фразата „обичам те“ наистина притежава вълшебна сила, а също така благодарение на тази „добавка“ сексът доставя максимално удоволствие на партньорите.

Фразата „обичам те“, произнесена по време на интимна близост, действа много по-мощно, отколкото всякакви други секс играчки и еротично долно бельо.

Откритието е на учени от Калифорнийски университет. Тяхната цел била да изяснят какво прави интимните ласки максимално приятни за партньорите.

Установило, че тайната е много проста – тази фраза е необходимо да се произнася в самия пик на интимната наслада.

Също се установило, че тези 3 прости думи притежава притежават много по-възбуждащ ефект от еротичното бельо, всевъзможните играчки или прелюдията.

Според данните от социологическото проучване, 75% от мъжете, които получават удоволствие от секса, произнасят фразата „обичам те“ по време на сексуалния контакт.

Що се отнася до жените, то тази фраза се произнася по време на секс от 74% от тях.

Следва да се отбележи, че този научен труд е най-мащабният от всички, които някога са се провеждали на тази тематика. Изследването било проведено чрез онлайн анкети, в които взели участие десетки хиляди души.

Резултатите от него показали на психолозите и на социолозите какви именно действия и прийоми могат да доставят на партньорите максимално удоволствие от секса.

Общо специалистите анализирали отговорите на 39 хиляди представители от двата пола с хетеросексуална ориентация.

Съгласно условията за участие в онлайн анкетата всички участници трябвало или да са в брак или в сериозни отношения не по-малко от 3 години.

Средната възраст на анкетираните била 40 години за жените и 46 за мъжете.

Според авторите на изследването, въз основа на получените резултати, може еднозначно да се каже, че колкото повече внимание партньорите отделят на общуването по време на секс, толкова по-високо е нивото на удовлетворението, което получават непосредствено от интимния акт.

Освен това изследователите разкриват и още един интересен детайл. Оказало се, че за повишаване удовлетворението от секса е много важно партньорите да изразяват своята благодарност за всички неща, които правят един за друг в леглото.

Също така е и важно всеки един от партньорите да подсказва на другия какво му харесва в секса.

Интересен факт е, че изследването е проведено с хора на средна възраст, макар и в днешно време на 40 човек да е в разцвета на силите си.

И това най-вероятно изобщо не е случайно, тъй като именно през 5-тото десетилетие от живота си повечето хора са постигнали своите кариерни цели, което означава, че са финансово осигурени, а това им позволява напълно да се отпуснат в секса.

Няма ги също така и предразсъдъците по отношение на интимната близост, които съпътстват повечето младежи под влиянието на разпространените днес филми на възрастни.

Смята се, че те вредят на младежите, тъй като последните си изграждат представа за това какъв трябва да бъде идеалния секс, а в порно филмите условията са много по-изопачени в сравнение с фактическата действителност.

Така младите хора се чувстват неудовлетворени от интимната близост, това се отнася повече за младите мъже, тъй като те най-вече предпочитат филмите за възрастни, именно поради тази фалшива представа, която си издават под въздействието на порното в съзнанието.

Съветът, който би могъл да се даде в такава ситуация, е наслаждаването на момента на интимната близост с любимия човек.