Знаете ли кои са най-разпространените митове за секса? Ето шест от тях.

Секс по време на месечния цикъл е безопасен: защо мислим така?

Често срещано е вярването, че ако правите секс по време на месечния цикъл на жената, то тя не може да забременее. Този мит произлиза от факта, че менструалният цикъл „казва“ на женското тяло: „Ок, не си бременна, така че да се отървем от тази яйцеклетка и да започнем отначало.“ Логично, ако старата яйцеклетка е напуснала тялото, а новата още не се е появила, то тогава няма да има яйцеклетка, която да бъде оплодена.

В действителност: това е оправдано предположение и в много случаи върши работа. Когато цикълът е редовен и овулацията – освобождаването на яйцеклетката и най-подходящото време за нейното оплождане – може да бъде предвидена, то може да се предположи с голяма доза сигурност, че жената не може да забременее през това време.

Прекъснатият полов акт върши работа: защо мислим така?

Разумно е да се предположи, че ако в женското тяло не постъпи семенна течност, то така жената не може да забременее.

В действителност: всички мъже имат слаба преждевременна еякулация, която съдържа малко количество живи сперматозоиди, които доста добре могат да си пробият път до яйцеклетката и без проблем да я оплодят. Това се случва независимо дали практикувате прекъснат полов акт или не. Ако еякулирате вътре в жената, това, разбира се, ще увеличи шансовете за бременност, но всяка сперма, която е годна, става за тази цел.

Хомосексуалните ми фантазии ме правят гей или бисексуален: защо мислим така?

Нашето общество все още е значително хомофобски настроено. Тъй като това е сравнително ново положение, може да се окаже доста конфузно за мъжете да имат хомосексуални фантазии.

В действителност: всички ние мечтаем и фантазираме за различни неща по различно време. Това да си представяте игра с друг мъж не ви прави гей, прави ви просто любопитен. Действието, предизвикано от фантазиите, е нещо съвсем различно от тях.

Най-вероятно вие знаете дали сте гей или не, но да бъдете бисексуален може да се окаже далеч по-застрашително за хомосексуален мъж в нашето общество. Сексуалните фантазии с човек от същия пол не ви правят гей.

Размерът на пениса има значение: Защо мислим така?

Мислим така, защото всички говорят за големите членове и колко страхотни са те. Големият инструмент е признак за мъжественост и ако имате такъв, то мъжете с дори малко по-малки пениси ще ви завиждат.

В действителност: Има медицинско състояние, познато като микропенис. Това състояние може да окаже влияние на възможността ви за пенетрация, но няма да е значително.

Жените винаги имат нужда от продължителна любовна игра: Защо мислим така?

След сексуалната революция, мъжете търпят критики за това, че не предоставят на любимите си достатъчно време, за да ги предразположат. В действителност: понякога, когато правите спонтанен секс е напълно нормално да преминете директно към него.

Включително, някои жени се нуждаят от кратка любовна игра. Само се уверете, че партньорката ви е от този тип. Но не разбирайте това погрешно: в никакъв случай не трябва да пропускате любовната игра винаги. Просто някои жени не им е нужна продължителна такава.

Жените искат множествени оргазми: защо мислим така?

Можем да отнесем този мит отново към сексуалната революция, която насади идеята, че сексът трябва да отнася само и единствено до женското удоволствие поради толкова години на противното мислене. Затова често смятаме, че мъжът не е мъж, ако не може да достави на жената множествен оргазъм.

В действителност: това, че жените могат да получават повече от един оргазъм, невинаги означава, че те искат да получават повече от един. Един е добре, два са супер, но повече от два могат да дойдат в повече.