С понижаването на температурите и сухият въздух есента и зимата могат да бъдат много трудни сезони за вашите устни. Но не се тревожете, дами, все пак е възможно да имате изключително меки и неустоими устни през цялата година, ако прилагате някои от тези съвети. Затова, ако устните ви са сухи и напукани, погледнете тези 7 съвета.

Поддържайте устните си хидратирани

Изключително важно е да поддържате устните си хидратирани през есенните месеци. Всяка част от тялото ви се нуждае от вода, а устните ви не правят изключение. Когато те са сухи, има по-голяма вероятност да се напукат и разкървавят. Освен така тогава ще изглеждат по-малки. Пиенето на достатъчно вода всеки ден ще помогне на устните ви да изглеждат здрави и по-големи.

Ексфолирайте ги всеки ден

Един от най-добрите начини да поддържате устните си меки и съблазнителни е да ги ексфолирате всеки ден. Можете да направите това по няколко начина. Най-лесният начин да ексфолирате устните си всеки ден е като използвате мокра четка за зъби и леко и внимателно да я втриете по тях. Това ще премахне мъртвите кожни клетки и ще остави устните ви да изглеждат по-здрави и плътни. Друг вариант е да си купите ексфолиант за устни, но не го използвайте всеки ден, а само два пъти на седмица.

Поддържайте влажността им

Ако поддържате редовно влажността на устните си, те ще изглеждат по-красиви. Използвайте балсам преди лягане. Ако тази есен опитвате да се справите с много сухи или напукани устни, можете да използвате балсам и през деня.

Слагайте крем против стареене около устните си

За жалост с напредването на възрастта устните ни и кожата около тях също започват да се състаряват. Това може да ги направи да изглеждат нездрави и непривлекателни, а също и да кървят. За да предотвратите това, нанасяйте крем против стареене върху кожата около устните.

Спрете пушенето

Пушенето е много вредно за цялостното ви здравословно състояние. Лошо е също и за устните ви, тъй като заради него се появяват много бръчки около устните ви. Пушенето е навик, от който трудно можем да се отървем, но вие сте много по-силни от това. Има и медикаменти, които лекарят ви може да ви предпише, за да ви помогне. Запомнете, че пушенето и пиенето водят до образуване на ранни бръчки и ускоряват цялостното състаряване на кожата.

Сменете цвета на червилото

Всички ние сменяме летните дрехи с есенни, нали? Защо тогава не сменим и летните нюанси на червилото с есенни цветове? А и винаги е толкова забавно да отидете на пазар за козметика и да носите нещо различно. Тази есен можете да изберете нещо в розово или нюанси на лилавото.

Спрете да облизвате устните си

Това е често срещан навик, но той прави устните ви да изсъхват по-бързо, да се напукват и кървят. Един от най-добрите начини да се отървете от този навик е да придобиете друг. Всеки път, когато усетите, че облизвате устните си, спрете и си сложете балсам за устни. Така в крайна сметка новият навик ще заеме мястото на стария, а устните ви винаги ще изглеждат меки и неустоими.

Есента е идеалното време да започнете да подготвяте устните си за зимата. Имате достатъчно време да експериментирате с различни скрабове и балсами за устни и да намерите перфектните за вас. Отървете се от старите си навици, яжте здравословно, пийте достатъчно вода, за да бъдете още по-красиви.