7 правила при избор на детска козметика
За детето

Кожата на вашето бебе и дете е изключително нежна и трябва да се грижите много внимателно за нея. Съществуват безброй шампоани, кремове, пудри и какви ли не още продукти предназначени за най-малките.

Майките се нагърбват със задачата да подберат подходящите средства да поддържат добре хигиена за своите деца. Въпреки богатия им опит и те срещат трудности при такова голямо разнообразие.

Кожата на децата е много по-податлива на алергични реакции, зачервявания и обриви, спрямо тази на голям човек. Това се дължи на по-тънкия и горен слой.

За това, когато попадне някакъв неподходящ продукт върху нея, той веднага се абсорбира и може да доведе до дискомфорт на мъника.

Не експериментирайте с продукти предназначени за големи хора.

В тях има съставки и химикали, който е задължително да се избягват първоначално. Ако следвате правилата по-долу ще Ви е много по-лесно да се ориентирате в своя избор.

1. Четете внимателно съдържанието на опаковката. Трябва да избягвате наличието на консерванти и така популярните напоследък парабени.

Проучванията показват, че те довеждат до ракови образувания. Ако видите, че е изписано метилпарабен Е218; етилпарабен Е214; пропилпарабен Е216 директно преминете към друг продукт!

2. Детската козметика трябва да съдържа овлажнители и антиалергени. Както споменахме тя е много податлива на алергични реакции. Изсушава се по-лесно и хидратацията за нея е много важна.

3. Наблегнете на натурални съставки. Лайката и невенът се ползват от стари времена за успокояване на възпалена кожа. Пантенол и ланолин омекотяват и овлажняват. Витамин Е е предназначен да неутрализира свободните радикали.

Цинковият оксид има антибактериално действие. Някои етерични масла също се приемат добре от детската кожа – зехтин, бадемово масло и други.

4. Оцветители и силни аромати не Ви препоръчваме да са в състава на вашата детска козметика. Те не само е не помагат за здравето и, а могат да и навредят, като предизвикат обрив по тялото. Да не говорим, че бебетата не харесват силни миризми.

5. Повечето момиченца проявяват интерес към козметиката на мама. Започват се едни експерименти и мазане, а те далеч не се препоръчват за деца. Подберете продукти на мазна основа. Детския грим трябва да не попива в кожата и да се отмива лесно с вода.

При покупка се доверете на сигурна марка, не си правете експерименти с него. На етикета трябва да е упоменато, че гримът е за деца над 3 годишна възраст.

6. Лак за нокти. Толкова се харесва на малките дами, че понякога е много трудно да им обясните колко са малки още за него. За тази цел са измислени тези „глезотии“. Той трябва да е на водна основа.

Въпреки това не го купувайте преди дъщеря Ви да навърши 6 години. Faberlic са създали перфектния продукт и тя ще се радва изключително много на различните цветове.

7. Когато правите прически на детето си използвайте обикновена подсладена вода. Тя идеално замества лака за коса.

Помогни на приятел да бъде здрав!

4.41 83

Malchugani.com banner

Завършил Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Специализиран по отношение на травмотологията и с интереси в областта на сексуалното здраве. Активно заинтересуван от травми предизвикани при професионалните спортове. Главен редактор на Lechenie.bg