Кожата на вашето бебе и дете е изключително нежна и трябва да се грижите много внимателно за нея. Съществуват безброй шампоани, кремове, пудри и какви ли не още продукти предназначени за най-малките.

Майките се нагърбват със задачата да подберат подходящите средства да поддържат добре хигиена за своите деца. Въпреки богатия им опит и те срещат трудности при такова голямо разнообразие.

Кожата на децата е много по-податлива на алергични реакции, зачервявания и обриви, спрямо тази на голям човек. Това се дължи на по-тънкия и горен слой.

За това, когато попадне някакъв неподходящ продукт върху нея, той веднага се абсорбира и може да доведе до дискомфорт на мъника.

Не експериментирайте с продукти предназначени за големи хора.

В тях има съставки и химикали, който е задължително да се избягват първоначално. Ако следвате правилата по-долу ще Ви е много по-лесно да се ориентирате в своя избор.

1. Четете внимателно съдържанието на опаковката. Трябва да избягвате наличието на консерванти и така популярните напоследък парабени.

Проучванията показват, че те довеждат до ракови образувания. Ако видите, че е изписано метилпарабен Е218; етилпарабен Е214; пропилпарабен Е216 директно преминете към друг продукт!

2. Детската козметика трябва да съдържа овлажнители и антиалергени. Както споменахме тя е много податлива на алергични реакции. Изсушава се по-лесно и хидратацията за нея е много важна.

3. Наблегнете на натурални съставки. Лайката и невенът се ползват от стари времена за успокояване на възпалена кожа. Пантенол и ланолин омекотяват и овлажняват. Витамин Е е предназначен да неутрализира свободните радикали.

Цинковият оксид има антибактериално действие. Някои етерични масла също се приемат добре от детската кожа – зехтин, бадемово масло и други.

4. Оцветители и силни аромати не Ви препоръчваме да са в състава на вашата детска козметика. Те не само е не помагат за здравето и, а могат да и навредят, като предизвикат обрив по тялото. Да не говорим, че бебетата не харесват силни миризми.

5. Повечето момиченца проявяват интерес към козметиката на мама. Започват се едни експерименти и мазане, а те далеч не се препоръчват за деца. Подберете продукти на мазна основа. Детския грим трябва да не попива в кожата и да се отмива лесно с вода.

При покупка се доверете на сигурна марка, не си правете експерименти с него. На етикета трябва да е упоменато, че гримът е за деца над 3 годишна възраст.

6. Лак за нокти. Толкова се харесва на малките дами, че понякога е много трудно да им обясните колко са малки още за него. За тази цел са измислени тези „глезотии“. Той трябва да е на водна основа.

Въпреки това не го купувайте преди дъщеря Ви да навърши 6 години. Faberlic са създали перфектния продукт и тя ще се радва изключително много на различните цветове.

7. Когато правите прически на детето си използвайте обикновена подсладена вода. Тя идеално замества лака за коса.