Изварата е продукт, който ще ви помогне да загубите много килограми за кратки срокове от време. Ако консумирате извара по-често и в по голямо количество можете да отслабнете с около 2-3 килограма още през първите 7 до 10 дни. При датската диета с извара този продукт се превръща в основа на вашето хранене. Въпреки това тази диета не ви ограничава единствено с този продукт. Към изварата можете да ядете различни плодове, зеленчуци, пълнозърнест хляб, маслини и много други.

Препоръчително е да избирате необработени храни. Най-добри добавки към изварата са яйца, ябълки, домати, краставици и зелени подправки. За да не ви липсват хранителни вещества може да си хапвате и по малко овесени ядки всеки ден, най-добре за закуска. За да максимизирате резултатите от датската диета с извара е препоръчително да избягвате обработените храни. Спрете безалкохолните, кафето и алкохола.

Изварата е с ниско съдържание на мазнини и на въглехидрати. Обработва се лесно от храносмилателната система. Съдържа малко калории, но голямо количество протеини. Всичко това я прави подходящ избор ако желаете да отслабнете без много усилия. Освен това изварата е един от най-диетичните млечни продукти и много сериозен източник на калций. Това прави изварата перфектна добавка към всяка друга диета целяща загуба на мазнини.

Датската диета с извара е достатъчно питателна за да ви зареди с енергия за тренировки, но като цяло е малко вероятно да запазите този хранителен режим за по-дълго време. Причината е, че малко хора могат да издържат да се хранят дълго време постоянно с извара, а и това няма да ви позволи да си набавите други ценни хранителни вещества. Като цяло обаче дори и след края на датската диета вие можете да включвате извара към менюто си всеки ден по различен начин. Освен това диетата с извара ще ви приучи да се храните по няколко пъти на ден с подходящите хранителни продукти и в подходящите количества.