Жените на около 30-годишна възраст понякога не знаят и половината от „интересните факти“ за интимните отношения.

Опасните дни са най-приятните – поради особеностите на хормоналната система на жените, те са най-сексуално възприемчиви в периода на най-голямата опасност от зачеване.

По-друг начин казано, повече ни се иска, когато е по-голяма вероятността да забременеем. Така е предвидила природата – това е инстинкт за продължение на рода. Ако вие не планирате бременност, задължително се предпазвайте през този период.

Спешната контрацепция е възможна в рамките на 3 дни – ако сте правили секс без предпазни средства и вие разберете, че това се е случило в опасните за зачеването дни, можете да се възползвате от средствата за аварийна контрацепция – ескалпел, постинор.

Те са ефективни, ако бъдат приети през първите 3 дни след интимната близост. Много жени смятат, че ако изпият тези таблетки веднага след секс, те няма да подействат, но това не е така. Приемът на тези препарати е стрес за организма, но е по-малко опасен от аборта.

Хормоналните контрацептиви – предпазват от рак. Разпространено е твърдението, че противозачатъчните таблетки могат да предизвикат рак, но това не е така. Изследванията доказват, че приемът на комбинирани орални контрацептиви са средство за защита от рак с последващо действие 5-7 години.

Тези противозачатъчни предпазват от повечето видове „женски“ рак, с изключение, може би, поне засега от този на шийката на матката.

Противозачатъчните таблетки лекуват – съвременните контрацептиви са така разработени, че предотвратяват образуването на кисти в яйчниците и в млечните жлези, на хиперпластични процес.

Също така предпазват от кръвотечения, способстват за ограничаване на продължителността на болковия синдром по време на менструацията, лекуват и множество гинекологични заболявания.

Яйцеклетките в женския организъм могат да свършат – именно поради това протовозачатъчните таблетки са подходящи за тези, които не смятат да забременяват в близките 1-2 години.

Те спомагат навреме да бъде „изключен“ биологичният часовник и така се съхранява резерва от фоликули /яйцеклетки/ в яйчниците. Когато при момичето започне първата менструация, от няколко милиона полови клетки са останали само около 300 хиляди.

При всеки месечен цикъл се загубват от 20 до 40, които са най-пълноценните. Затова жените, които до 35-годишна възраст се занимават с кариерно израстване, печелене на пари, а след това решават да си родят дете, вече не са в състояние да забременеят.

Това се дължи на факта, че не са останали качествени яйцеклетки. Съвременните контрацептиви способстват за запазването на техния резерв.

Гърлото може да заболее от … интимни ласки – всички инфекции, от които може да ни предпази презерватива при обикновен секс, никъде не изчезват при орален. Освен това, те безпрепятствено попадат в гърлото.

В резултат на това вие можете да получавате често ангини и постоянно да ви боли гърлото.

На повечето педиатри са им известни такива случаи най-често сред подрастващите момичета, които желаят да си запазят „де юре“ девствеността – майките мислят, че дъщерите им постоянно настиват, защото имат слаб имунитет, но причина е съвсем различна.

Различните видове секс не бива да се смесват - за хигиената на аналния секс знаят дори и жените с най-малко опит в интимните ласки. А ако планирате анален секс задължително трябва да си направите анална клизма.

Иначе ще се получи така – първо анален контакт, след него вагинален, а след това е възможно и орален. Тоест всичките патогенни микроби от 2-те най-мръсни части на тялото отиват в устатата.