Изневярата е тема табу за повечето хора, дори е описана и като грях, предателство към партньора и неуважение към себе си.

Но едно скорошно проучване разкрива странни факти около това да изневериш на партньора си и по-специално, когато жената изневерява.

Брак, в който има елемент на изневяра според вас е брак, който ще бъде разрушен в най-скоро време нали?

Но според това странно проучване излиза, че 67% от анкетираните жени на възраст между 35 и 45 години биха изневерили, но в никакъв случай не биха искали да прекъснат брака си.

Един вид те са щастливи със своя партньор и въпреки това търсят нещо различно, за разнообразие.

Да, ако на някой мъж сред читателите, жена му изневери, той няма да приеме, че тя е щастлива с него и че всичко е наред.

Никога един мъж не би приел, че жена му го уважава и е доволна от него, но просто търси неща за „разнообразие”.

Но това е гледната точка на мъжете, а според анкетираните жени, малко романтична страст никога не е излишна и те споделят, че не намират нещо странно в това.

И ние от екипа се замислихме що за жени са били анкетирани, но това сочат проучванията.

Но нещата всъщност не са толкова прости, колкото звучат, „не е като да се насрочи дата и през въпросната нощ да се случи нещо”  - казват водещите на проучването.

Изследователите казват, че женската, а дори в случаи и мъжката гледна точка е такава, че когато липсва разнообразие всичко омръзва.

Когато налице е 20-годишна връзка, партньорите в повечето случаи са свикнали един с друг, приели са се като даденост и въпреки, че не могат един без друг, дори и когато се обичат  и двете страни споделят, че просто са си омръзнали.

„Сексът с един човек за дълъг период от време определено доскучава на даден етап” – казват учените, които са провели това проучване.

В повечето случаи, въпреки дългото време, което и мъжът и жената са прекарали заедно в своята връзка, те все още не са се научили как да говорят помежду си, особено що се отнася до сексуален контакт.

Рядко някой е склонен на компромиси, а както знаем, една връзка без компромиси не може да просъществува дълго време.

„На един му харесва едно, на друг – друго и ако не се стигне до средно положение между двете страни, просто тяхната връзка е обречена” – казват учените.

„Също така, двойките си нямат и на идея как да говорят за секс и как всеки да изкаже на глас своите интимни желания, което води до една тъмнина, хвърлена върху техния сексуален живот

„А има ли неразбирателство, тъмнина и тайни, работата няма да стане, ето това е и причината за толкова неуспешни бракове, а дори и при успешни единият партньор (жената в повечето случаи) е склонна да потърси нещо различно” – казва д-р Джени Скайлър, сексуален терапевт и директор на иснтитута за интимни отношения в Колорадо.

Предложението на експертите е да внесете малко разнообразие в своя сексуален живот.

Те съветват да посетите брачен консултант и сексолог, където да се научите да говорите и следващия път да разрешите сами проблемите си.

Също така, експертите съветват да посетите някой секс магазин и да си направите хубави подаръци, които със сигурност биха могли да внесат малко настроение във вашата спалня!