Овесените трици са един от елементите, които отличават диетата на доктор Дюкан от тази на Аткинс например.

Те играят ролята на един изключително здравословен въглехидрат, който може да се консумира под формата на каша, мюсли, мъфини, палачинки и други.

Може да се яде както с прясно, така и с кисело мляко (но задължително избирайте нискомаслени продукти).

Овесените трици не само са много богати на протеини и прости захари, но също така и съдържат много голямо количество разтворими фибри, които поемат вода и ще ви помогнат да се почувствате заситени.

Овесените трици са изключително полезни за здравето на сърцето, премахват проблемите с констипацията и в допълнение преминавайки през червата, триците “обират” мазнините и ги изхвърлят от тялото преди да бъдат усвоени.

По време на първия изцяло протеинов етап на диетата на Дюкан се консумира само една супена лъжица трици на ден. Целта е да не се пречи на драматичната загуба на мазнини и килограми в началото на диетата. В следващите етапи можете да консумирате по 2 - 3 лъжици трици на ден, за да сте спокойни, че ще останете слаби за постоянно. Триците могат да се ядат всеки ден без проблем.

Засищащата сила на триците ги прави ваш сериозен партньор в борбата с излишните килограми, но освен на фигурата те имат цялостен благоприятен и подмладяващ ефект върху човешкото тяло.

От яденето на трици няма да качите дори и един грам, но те ще ви помогнат да изградите здраво и силно тяло. Ето защо доктор Дюкан толкова много залага на тях като храна, която трябва да ядем всеки ден през целия си живот.

Според него овесените трици са един от най-важните елементи на здравословното хранене и не бива да ги прескачаме ако желаем да поддържаме добра физическа форма не само отвън, но също така и отвътре. А най-доброто време да си похапнем трици разбира се е сутрин на закуска.