Американските специалисти от университета Олбани експериментално установили, че мъжете, притежаващи добро чувство за хумор, се представят най-добре в леглото.

Според учените доброто чувство за хумор е свързано с количеството оргазми, които мъжът дарява на своята партньорка.

Изследването показало, че представителите на силния пол, способни да разсмеят жена, също се справят много добре с интимното задоволяване на своята партньорка.

В рамките на проучването неговите автори направили запитване сред студентки, които имали интимни връзки. За изследователите представлявало интерес какви особености на сексуалното поведение са характерни за доброволците.

Освен това във въпросниците, които попълвали студентките, те трябвало да споделят информация за опита с предишните им отношения с мъже, също така били взети предвид и данните за физическите и психологическите фактори, оказващи влияние върху младите жени, взели участие в проучването.

Установило се, че наличието на добро чувство за хумор, е важен аспект от интимния живот. Мъжете, които умеят да се шегуват доставяли по-голямо удоволствие на своите партньорки в леглото.

Участничките в проучването, които били в интимни отношения с мъже с добро чувство за хумор, изпитвали максимално количество оргазми, а също и много по-често от останалите жени имали интимни контакти.

Същевременно чувството за хумор не само благоприятствало по-наситения и разнообразен сексуален живот на дамите, но и било водещ фактор за психологическата удовлетвореност на дамите.

Когато били в отношения с весели мъже, жените се чувствали по-защитени и по-уверени в себе си.
Чувството за хумор също било свързано с други някои други черти на характера и уменията на мъжа.

Експертите установили, че веселите представители на силния пол се ползват с по-голяма популярност, те притежават остър ум, проявяват креативност и лидерски качества.

Авторът на проучването, психологът и антрополог Джил Григрос отбелязва, че чувството за хумор трябва да се смята за признак на сексуалност – „Хората с ярко изразено чувство за хумор са привлекателни партньори, и водят по-наситен личен живот“.

Това се отнася в най-голяма степен за мъжете, които използват хумора, за да си привлекат партньорка.

Умението на един мъж да се шегува е една от характерните особености, на които жените обръщат подобаващо внимание, когато си избират партньор.

И авторите на проучването препоръчват настоятелно на мъжете да не забравят за това.

Но обратното не е вярно и макар че жените често предполагат, че чувството за хумор ще им помогне да изглеждат по привлекателни в очите на мъжете, и да се стараят да се шегуват, когато се намират сред представители на силния пол, то сътрудници на университета в щата Канзас твърдят, че умението за разсмиване е необходимо не на жените, а на мъжете.

Карайки една дама да се усмихне, представителите на силния пол по този начин повишават своите шансове за интимна близост с избраницата си.

Същевременно и жените използват смешни истории, за да определят какви са перспективите на отношенията с потенциален партньор.

Шегите помагат на дамите да оценят какъв ще бъде съюзът с техния възлюбен, а мъжете, шегувайки се могат да прогнозират до колко събеседничката им се интересува от тях.

Според специалистите подобен подход в някои случаи се оказва напълно осъзната стратегия.

В рамките на проучването учените помолили доброволците да прегледат много добре страниците на профили на непознати в социалните мрежи и да определят въз основа на информацията в тях характерите на потребителите.