Днешният ден – това е началната точка на нещо ново. И за да бъде това бъдеще изумително, това е списък от 30 неща, които трябва да започнете да правите за себе си.

1. Прекарвайте времето си само с подходящите хора

Това са тези хора, които са ви приятни, обичат ви, ценят ви и благотворно ви влияят. Тези, които ви карат да усещате вкуса на живота и които не само ви приемат, такива каквито сте, но и въплъщават в себе си това, с което вие желаете да се сравнявате.

2. Изправяйте се пред проблемите с вдигната глава

За вас говорят не само самите проблеми, но и това вие реагирате и как вие ги решавате. Проблемът няма да изчезнат, докато не започнете да действате. Правете това, което можете и си давайте на себе си отчет за това, което правите.

Това са малките стъпки в правилната посока, сантиметър по сантиметър. В крайна сметка, тези сантиметри се превръщат метри и в километри.

3. Бъдете честни със себе си

Често си признавайте кое е правилно и кое има нужда да се промени. Често си признавайте какво желаете да постигнете и какви желаете да станете. Бъдете винаги честни във всяка сфера на живота. Тъй като вие сте единствения човек, на когото винаги можете да разчитате.

4. Поставяйте собственото си щастие на първо място

Вашите потребности имат значение.

Ако вие не цените себе си, не се грижите за себе си, не се защитавате, вие също вредите на себе си. Важно е да си припомняте, че е напълно възможно да отчитате собствените си възможности, като едновременно се грижите за околните.

И когато вашите потребности бъдат удовлетворени, вие ще имате повече възможности да помагате на тези, които имат нужда от това.

5. Бъдете самите себе си и се гордейте с това

Опитите да бъдете някой друг нанасят вреда на собствената ви личност. Бъдете себе си! Използвайте това, което се намира вътре във вас – вашите идеи, силните ви страни, очарованието ви, които никой друг не притежава.

Бъдете такива, каквито вие сами си знаете, подобрена версия на самите себе си. Преди всичко, бъдете себе си със самите вас. Ако не успеете да постигнете това, тогава и комуникацията ви с околните няма да бъде пълноценна.

6. Обърнете внимание на настоящето и живейте в него

Точно сега – това е нещо удивително. Настоящият момент – това е единственият миг, в който гарантирано ви има. Животът тече точно сега. Престанете да мислите за великите си бъдещи дела. Престанете да живеете с това, което се е случило или не се е случило в миналото.

7. Ценете уроците, които вие получавате благодарение на своите грешки

Грешките са нещо нормално, те са доказателство за прогрес. Ако от време на време не търпите неуспехи, то вие няма да се стараете и да се учите.

8. Бъдете по-вежливи в отношението към себе си

Ако вие имате приятел, който говори с вас, така както вие общувате със себе си, колко бихте останали приятели с такъв човек.

9. Създайте си собствено щастие

Ако вие очаквате някой друг да ви направи щастлив, то едва ли ще дочакате това време.

10. Давайте шанс на своите мечти и идеи

Вие никога няма да бъдете на 100% уверени, че всичко при вас ще се получи, но вие можете да бъдете сигурни, че никога няма да успеете, ако не опитате да реализирате мечтите и идеите си.