Когато прелиствате страниците на най-новите модни списания, вероятно се чудите, какви тайни грижи полагат за красотата си красавиците, усмихващи се от кориците.

Може да не сте супермодел, но всеки е красив сам по себе си, особено ако полага и известни грижи за външния си вид.

Можете да следвате тези 10 лесни съвета, които не изискват да харчите купища пари за тонове козметични продукти.

Подчертайте най-привлекателните си черти

Всички модели знаят, че работата изисква да покажеш най-доброто от себе си. Затова подчертайте прекрасните скули или нанесете по-тъмен нюанс от сенките за очи. Без значение как изглеждате, вероятно имате красиви черти, които се открояват. Привлече вниманието към тях и ще бъде още по-красива.

Не прекалявайте със слънчевия загар

Има причина много от моделите да са с бледа кожа. Прекаленото излагане на слънце може да доведе до поява на старчески петна, бръчки или рак на кожата. Вместо това, ограничете времето под слънчевите лъчи до приемливо ниво и винаги използвайте слънцезащитен продукт с висок SPF.

Започнете рано с грижите за кожата си

Най-подходящото време за да започнете да полагате грижи за кожата си е още преди появата на фините линии или бръчици. Дори да сте пропуснали този момент, все още не е късно. Просто открийте овлажняващ крем, подходящ за вашето лице, който да намали появата на фините линийки.

Използвайте гланц за устни

Ако времето сутрин не ви позволява да използвате грим, оживете лицето си с малко гланц за устни.

Не прекалявайте с козметичните продукти

Не използвайте повече от необходимото количество грим, в много случаи естествената визия, с по-малко грим, е чудесен начин да изглеждате добре. Въпреки това, не трябва сте гримирани през цялото време. От време на време трябва да позволявате на кожата да диша и порите да се отворят. Някои видове грим и руж, съдържат вредни химикали, затова винаги почиствайте грима от лицето си преди лягане.

Не прекалявайте с прическите, те изгарят косата

Косата е една от най-привлекателните черти от визията на дамите, затова много от тях полагат специални грижи за своите къдрици. Опитайте се да избягвате топлинни устройства, доколкото е възможно. Прекомерната им употреба, прави косата суха и изтощена. Използвайте продукти с естествени съставки и колкото се може по-малко химикали.

Не заспивайте с мокра коса

Не заспивайте с мокра коса, това вероятно е един от първите съвети, който сте чули от майките си. Освен, че може да се разболеете, мократа коса, вързана на опашка, често е причина за разцепени краища. Затова се уврете, че заспивате със суха коса.

Използвайте няколко оттенъка за лицето си

За да прикрием малките съвършенства, използваме различни кремове и пудри. Много от иконите за красота използват следния трик, поставят два нюанса от пудрата си, по-светъл тон за по-ярките части на лицето и по-тъмен за зоните под очите.

Скъпите продукти, не винаги са най-ефективни

Експертите препоръчват да се стремим към натурални съставки, без парабени, проучванията сочат, че не винаги цената определя качеството на продукта. Затова съсредоточете се върху етикетите, а не върху цените.

Грижете се за себе си

Погрижете се да водите здравословен и балансиран начин на живот. Правилното хранене и пиенето на необходимото количество вода, ще се отрази положително върху косата и ноктите.