Проучванията показват, че ако започнете тренировка няколко месеца след януари, има по-голяма вероятност да постигнете поставените цели във фитнеса и да се мотивирате достатъчно.

Тази година, има много интересни упражнения, които са идеални за получаване на добре оформени и тонизирани мускули. Тези 8 тренировки за пролетта и лятото са изключително забавни, наелектризиращи, предизвикателни и ще помогнат да оформите тялото си за нула време.

Антигравитационен фитнес

Вероятно най-визуално хипнотизиращата формаа на упражнение е антигравитация. Помислете за въздушна (антигравитационна) йога. По време на упражненията, ще се отпуснете на хамак като лист във въздуха. Упражненията осигуряват устойчивост и помагат за възстановяване на здравословното телесно тегло и укрепване на мускулите.

Антигравитационният фитнес е изключително забавен. Позите, в които висите с главата надолу, ще ви накарат да се почувствате като дете и ще предоставят приток на кръв в мозъка, което засилва когнитивната функция.

Фитнес на открито

Ако сте загубили мотивация да тренирате затворени във фитнес зала, възползвайте се от слънчевото време и тренирайте на някоя от фитнес площадките, който все по-често се изграждат на открито. Обикновено са локализирани в открити обществени паркове и имат различни съоръжения за тренировки. Те са нови, високотехнологични, забавни фитнес уреди, които може да посетите с приятели.

Йога, която копира движенията на животните

Flow Animal йога, или йогата, която копира животинските движения, е нова и интригуваща форма на физическа активност. Тя започва в режим на игра и е невероятно ефективна тренировка.

Pound Fit

Ако обичате музика, барабани и фитнес опитайте с „Pound Fit“. Този вид тренировки е иновативен и оптимистичен. Упражненията укрепват не само ръцете, но въздействат благоприятно на цялото тяло. Радостта на барабаните, допринася за въодушевено чувство и тренировката се превръща в удоволствие.

Падълборд

Ако обичате океана, сърфа и йогата – това е идеалното съчетание за вас. За да избегнете риск от нараняване, задължително трябва да започнете със сертифициран инструктор, понеже упражненията представляват огромно предизвикателство, но резултатите за тялото са невероятни.

Високо интензивни интервални тренировки

Всички сме чували за високо интензивни интервални тренировки, но когато се комбинират с йога, обхващат всяка част от тялото. Йога инструкторката Али Каменова, известна с високо интензивните тренировки по йога, публикува впечатляващи упражнения, които могат да ни мотивират. Те едновременно увеличават гъвкавостта и повишават сърдечната честота, като изгарят огромно количество калории.

Табата

Табата е създадена от японския учен, д-р Изуми Табата и неговия екип от Националния институт по фитнес и спорт в Токио. Планът на високоинтензивните тренировки е много прост, включва изключително трудни 20 секундни тласъци, с почивки 10 секунди между тях. Табата е невероятна тренировка, особено, ако имате ограничен период от време за физически упражнения. Научно доказано е, че упражненията имат голямо въздействие върху двете аеробни и анаеробни системи.

Бути йога

Според някои хора след упражненията по йога, трябва да се прави отделна кардио тренировка. Бизи Голд, създателя на Бути йога, съчетава племенен танц и йога, за да създаде тренировка с висока интензивност, която изключва нуждата от кардио и осигурява натоварване на мускулите до максимален капацитет.

Ако не ви влече тренировката във фитнеса, изпробвайте някоя от тези тренировки, те ще ви избавят от скучното еднообразие, ще ви заредят с енергия и за кратко време ще постигнете мечтаната фигура.