Мит №1 – аналният секс е резултат от съвременния морален упадък на обществото.

Ако това е така, то е интересно, как са се любили един друг мъжете в Древна Гърция и в Римската империя, в средновековна Япония, в английските затворени училища за юноши, в армиите и в затворите във всички време и всички народи? Как в културите, където съдбата на жената зависи от нейната анатомична девственост към момента на бракосъчетанието, влюбените тийнейджъри решавали този проблем?

Мит №2 – съществува само един способ за практикуване на анален секс

Всъщност съвкуплението – далеч не е единственият вид анални сексуални игри.

Областта на задното отвърстие може да се стимулира орално /тази техника се нарича „риминг“ /, а също с помощта на разнообразни секс играчки, специално разработени за анални ласки – вибратори, мъниста, специални изделия, имитиращи фалос, адаптирани към анатомичните извивки на правото черво.

Мит №3 – желанието на един мъж да прави анален секс е признак за съществуваща негова тайна склонност към хомосексуализъм.

На много мъже им харесва да практикуват пасивен анален секс и в това няма нищо „извратено“. За силния пол това удоволствие е един вид „естествено“, тъй като те имат простата, за разлика от жените.

Именно нейната стимулация чрез стената на правото черво, създава силни приятни усещания. Същевременно това е начин за профилактика на простатит.

Но по-голямата част от мъжете не възприемат този начин за практикуване на анален секс. И тази информация е до голяма степен противоречива, тъй като нараства вероятността и от предизвикване на възпаление на простатната жлеза, поради голямото триене по време на пасивния анален секс.

А също има голяма вероятност от проникване на бактерии в нея и развитие на хронична форма на простатит, което е свързана с болезнени усещания, съществено влошаващи качеството на живота.

Мит №4 – това е болезнено

Ако аналното проникване е изпълнено правилно – точно, с необходимата грижа, без да се бърза и без икономия на средства за смазване /лекарите препоръчват използване на лубрикант/, а партньорката е здрава и не се страхува, болка не би следвало да бъде усетена.

Ако на партньорката я заболи и тя е здрава, това означава, че тя или се страхува от нещо или партньора не прави нещо не както трябва. Най-честата причина за появата на болка е прекалено бързото проникване, което може да травмира областта на ануса и началото на правото черво.

Болката от страх възниква по следния начин. В правото черво на разстояние 1-2 сантиметра от аналното отвърстие и на около половин сантиметър един от друг са разположени 2 сфинктера.

Външният ние можем да контролираме с волята като го свиваме и отпускаме, както свиваме и разгъваме ръката си. А вътрешният „работи“ рефлекторно, също както преглъщаме слюнката и мигаме.

Така че чувството на страх, дори несъзнателното, принуждава този вътрешен сфинктер да се свива, противопоставяйки се на проникването, което, разбира се, създава силни болезнени усещания.

За да бъдат избегнати, е необходимо само да не се бърза, за да се даде, образно казано, време на мускулите на 2-та сфинктера да се адаптират към чувстват и да „разберат“ , че няма никаква опасност.

Мит №5 – това е мръсно

Нищо не пречи във всеки случай партньорката да си прави клизма на правото черво с иригатор.