Преди няколко години бившия ми съпруг бе приятно изненадан, когато започнах отново да практикувам йога. Отивах в залата смазана от стрес и умора, но след заниманията му се обаждах на връщане от вкъщи да споделя с него моите мръсни мисли. И двамата достатъчно бързо забелязахме връзката. Без да е нужно да споменавам, той се грижеше йогата да е сред моите приоритети.

Това преживяване ме остави да разсъждавам върху факта дали йогата или просто медитацията бе нещото, на което да съм благодарна за коренната промяна в сексуалното ми желание. Според специалисти в областта връзката между релаксиращите йога занимания и повишаване на либидото не е просто съвпадение. Две от най-големите пречки пред реализацията на либидото при мъжете и жените са стресът и разсейването. Добрите новини са, че ако се научите да практикувате проста медитация, като обръщате внимание на начина, по който дишате, то това директно ще засили способността ви да се фокусирате и концентрирате.

Научно погледнато нещата са прости. Редовната медитация освобождава ендорфини в тялото, те от своя страна помагат да се контролира и намали стреса, депресията и гнева. Така всичко, което можете да загубите, са вашият стрес и сексуално потискане. Предлагаме ви няколко техники за медитация, които да подобрят вашето желание само за няколко дни или седмици.

Дишайте дълбоко

Фокусирайте се върху изпразване на дробовете си напълно и след това вдишайте дълбоко от корема, а не от гръдния кош. Ефикасното придвижване на кислорода през тялото ви е често достатъчно условие, за да успокоите съзнанието си само за 8 до 10 вдишвания.

Фокусирайте се на дишането

Веднъж щом усвоите практиката на дълбокото дишане, трябва да се фокусирате върху него. Почувствайте как потокът се движи от и в тялото ви. Така ще можете да разберете кога съзнанието ви започва да се отнася, а това ще тренира мозъка ви да се фокусира по-ефикасно върху настоящия момент – това е нещо ключово за сексуалното удоволствие.

Поза

Вашето тяло е красиво преплетено с ума ви, така че веднъж щом знаете как да се фокусирате върху дишането си, ще можете да го правите докато заемате поза. Това допълнително ще окуражи съзнанието ви да присъства в конкретния момент във вашето тяло. Позата може да бъде всяка една, която ви е удобна.

Мантра

Съзнанието ви не трябва да остава напълно празно, за да можете ефективно да практикувате медитация. Когато издишате, се препоръчва да съчетавате това с изговарянето на някоя проста мантра, която да подсили и утвърди увереността ви.

Опитайте с простички фрази от рода на: “Тялото ми е красиво” или „Аз имам всичко, от което се нуждая”. Опитвайте с различни варианти, докато не откриете най-подходящия за вас. Когато го намерите, повтаряйте го от 5 до 10 пъти по време на упражненията.

Почувствайте тялото си

Забелязвали ли сте някога как можете да прекарате целия ден без наистина да се почувствате в своята собствена кожа? Понякога е лесно да се откъснеш от тялото си, когато животът се движи на бързи обороти. Когато дишате правилно и се разтягате, обърнете внимание на това как тялото ви се чувства в конкретния настоящ момент.

Запитайте се: Какво ме боли? Какво ме кара да се чувствам добре? По този начин естествено ще помогнете на съзнанието ви да се свърже с вашето тяло и респективно с вашата сексуалност, което ще ви гарантира по-голямо желание.