Да бъдеш красива, съвсем не е просто. Но пък тези съвети ще ви помогнат да се превърнете в истинска красавица, на която всички приятелки ще завиждат.

1. Обемна коса

На никой не му харесват тънките коси без обем. За да излезете от тази ситуация, редовно използвайте тази рецепта. Вземете сок от лимон и алое. Добавете ги в своя шампоан и си измийте косата, както обичайно.

2. Използвайте къна за по-изкусителни вежди

За да станат веждите ви по-изразителни, е необходимо да ги боядисате с черна къна. Разредете къната, следвайки инструкциите на опаковката.

Внимателно нанесете къната по веждите с тънка четка, всичко излишно свалете с клечки за уши.

3. Подхранващо средство за мигли и вежди

Ще ви е необходимо празно бурканче от лак за нокти или друг чист съд и чиста четка за нанасяне на грим. Добавете в съда едно топче от маслен разтвор витамин Е, рициново масло и гел алое.

Нанесете средството на веждите и на миглите ежедневно преди лягане с помощта на четка.

4. Маникюр

Ноктите не са идеални.

Когато си правим маникюра, ние им придаваме необходимата форма с помощта на пила. За да придадете на ноктите бадемова форма, дръжте пилата под ъгъл и пилете нокътя поредно наляво и надясно с цел те да придобият формата на буквата U.

5. Идеално червено червило

Много жени обичат да използват червено червило, тъй като това е класика на вечерния грим. За да постигнете идеален цвят, заедно с червилото нанесете на устните туш и премахнете остатъците с памучен тампон.

6. Натурално избелване на зъбите

Намокрете четката за зъби, посипете я с натрошен активен въглен и си мийте зъбите с това средство в продължение на 3-4 минути.

След изплакване на устата ще забележите резултата. Макар че повечето зъболекари смятат, че с натрошения активен въглен сериозно се травмира емайла на зъбите, което може да доведе до изтъняването му, като така се създават предпоставки за развитието на кариеси.

7. Премахване на косъмчетата на лицето

Мустаците над горната устна и малките косъмчета по лицето дразнят изключително много жените, а премахването им невинаги е лесно, тъй като се налага извършването на скъпи процедури в козметичния салон или покупка на скъпи кремове за епилация.

Предлагаме ви натурално средство. Необходимо ще са ви 2 супени лъжици мед и 2 лимонен сок и 1 супена лъжица овесени ядки.

Смесете овесените ядки в кафеварка или на блендер, докато станат на прах и добавете към тях лимонов сок и смесете.
Тази смес нанесете в зоната на нежеланото окосмяване над устните, като оставите сместа за 15 минути.

След процедурата измийте сместа с топла вода. За постоянен ефект правете тази процедура 2-3 пъти седмично. Приблизително месец, след като „мустаците“ вече са изчезнали.

8. Направете от обикновено червило по-устойчиво

За да остане червилото ви по-дълго на устните, можете да се възползвате от тази хитрост. Преди нанасянето на червилото направете лек масаж на устните с четката за зъби, на която предварително сте сложили вазелин.

След това нанесете контур на устните с молив с тон на червило. Впоследствие нанесете червилото.

Последната стъпка – сложете на устните тънка хартиена салфетка и преминете по цялата повърхност с широка четка с пудра. Така ще придадете допълнителна изразителност на устните си.