Лицето на всеки от нас, ако се вгледаме, е изпълнено с бръчки, дълги ивици и пигментни петна. Но знаете ли, че могат да ви разкажат нещо повече за вас от това просто да покажат на каква възраст сте?

Според водещи учени медицински специалисти, лицето и неговия външен вид са пряко свързани с останалите части на тялото.

Затова, ако внимателно се вгледате в своето, можете да забележите какви именно сигнали за опасност изпраща чрез него вашето тяло. В някои случаи това може да бъде много важно.

По-рано ние не знаехме, че лицето може да ни разкаже толкова много за нас. Всяка ивици, и всяка малка бръчка на лицето ви има особен смисъл. Дори появата на пигментни петна по тялото ви не е случайно.

1. Хоризонтални дълбоки линии по челото

Често се наричат ивици на безпокойството, защото са проявление на излагането на голямо количество стрес. Ако вече ги имате, и са достатъчно забележими, означава, че по-често трябва да си почивате и да си отдъхвате. По-често си вземайте отпуск.

Също тази област е пряко свързана със стомаха. Възможно е да ядете твърде много захар? Или пък мазнините в порциона ви са прекалено много? Или пък пиете недостатъчно количество вода?

2. Бръчки до дясната вежда

Вертикалните бръчки на това място са ярък признак за слабост на черния дроб. Ако желаете да изчезнат от лицето ви, е наложително да оздравите този ваш вътрешен орган.

Започнете да консумирате повече зелени зеленчуци, сладки плодове и пълнозърнести храни. Намалете употребата на кафе, пикантни храни и сол.

Ако пък чувствате, че може би имате сериозни проблеми с черния дроб, незабавно потърсете лекарска помощ. За съжаление хранителният режим на повечето от нас, както и начинът ни на живот, не благоприятстват доброто състояние на този орган.

3. Бръчки до лявата вежда

Тази област от лицето ви е пряко свързана с далака. Бръчките в тази област показват проблеми с него.
Функцията на този орган, а също и свързания с него панкреас, може да бъде нарушена при прекомерен прием на захар.

Просто се убедете, че не приемате прекалено много от него. Сушени плодове вместо сладки бисквити – отлично начало.

4. Бръчки в горната част на носа

Макар и да се среща при малко хора, бръчки могат да се появят и там. Обикновено тяхната поява на това място представлява реакция на сезонна алергия.

Колкото и да е странно, тази област е свързана и със сексуалното ви желание. И ако бръчки се появят там, то е възможно да изпитвате по-малко желание за секс, отколкото обикновено.

Възможно е това да се дължи, че дълго време сте били изнервени. И затова е добре да похапнете малко афродизиаци.

5. Бръчки в краищата на очите

Този разпространен вид бръчки често се нарича гъши лапи. Ако вие никога не сте чували за тях, това означава, че не се смеете много често. В противен случай вече ще са започнали да се проявяват, което разбира се не е лошо.

Проблемът е в това, че понякога бръчките в тази област са особено дълбоки и забележими. Това показва бързо прогресиращи проблеми със зрението.

В такъв случай е по-добре по-малко да гледате в мобилния си телефон, да ограничите гледането не телевизия.