Изолация с любимия – какво може да е по-приятно? Дошло е време да се опознаем по-добре един друг.

Интимни ласки с половинката при самоизолация

Как да разнообразим интимното преживяване по време на карантина, да запазим желанието и да спазваме техника за безопасност при бременност, без да пренебрегваме правилата за самоизолация?

За интимността и възбуждането е изключително важен контекстът – това, което се случва в настоящия момент. Когато връзваме обувките на детето, а половинката ни шляпне по дупето, това дразни.

Ако обаче ни плясне, когато сме се отдали на интимни ласки, възприемаме това като още по-възбуждащо.

Разминаването между контекст и състояние е доста забележима. Например, ако отидете на детски рожден ден и видите облечена предизвикателно, силно гримирана и флиртуваща с татковците жена, можете да се подразните, защото контекстът – детският рожден ден и моделът на поведение не отговаря на ситуацията.

Принудителната изолация влияе на контекста, и от това могат да пострадат сексуалните отношения. Ако до преди 4-5 седмици за един ден сме преживявали няколко различни роли – на родител, на съпруга, на служител и на любовница, а сега постоянно се намираме в една ситуация.

Трудно е, когато целият ден сме прекарали по нощница и вечерта да се превърнем в страстна тигрица в леглото. Как да „включим” вътрешната Моника Белучи?

Действаме в рамките на контекста

За да превключваме успешно между състоянията, важно е да помним за контекста. Да се научим да сменяме режимите – родител, любовница, съпруга, служител.

В настоящите условия това съвсем не е лесно, но все пак трябва да се опита. Възможно е да е необходимо известно усилие, но за да бъде по-лесно, трябва да се следват полезните съвети.

Контекстът – това не е само конкретната ситуация, но и обстановката, която ни заобикаля.

Разделете домашното пространство на зони, в които е разрешено нещо, но е забранено друго. Например, сериозни и битови разговори със съпруга могат да се водят в кухнята или в офиса, но в никакъв случай не трябва да се пренасят в спалнята.

Ако се спазва това правило, спалнята ще се превърне в зона за отдих и за наслада. И така ще можете да се почувствате като много добра любовница, когато сте в спалнята.

Безопасност в спалнята

Правилата за предпазване остават същите, както и преди карантината, но спазването им трябва да е още по-строго.

Предполага се, че ако съпрузите са си верни един на друг, венерическа болест няма как да бъде предадена по време на интимни ласки.

Ако пък по време на карантина сте се запознали с мъж, то преди да си легнете с него, е добре да го помолите да си направи тест за коронавирус, така ще ви бъде по-спокойно.

За съжаление, обаче, малко са лабораториите, които правят от PCR тестове у нас. Извън София са достъпни единственото тестовете за антитела.

Спокойствието и увереността могат да ни помогнат да се отпуснем и да получим истинско удоволствие.

Все пак не трябва да забравяме за правилата за дезинфекция на спалното помещение. Преди да си легнем, е добре да почистим, но със слаб разтвор и след това да оставим достатъчно време за проветряване.

Време да опитаме всичко

Да допуснем, че с половинката сте пожелали да прекарате времето, през което не се препоръчва да се излиза навън в леглото. Точно сега е времето да опитате всичко онова, на което не сте се решавали.

Днес можем да си позволим всичко или почти всичко. Най-важното е да спазваме техниката за безопасност и да обсъдим кое е позволено и кое няма да ви е особено приятно по време на интимни ласки.

Не искаме нищо

Не е желателно да се стига до съвкупление по време на карантината. Има много други начини как да покажем любовта си на половинката, можем просто да го погалим, да го прегърнем, да го почешем леко зад ухото.

Трябва да признаем честно на себе си дали желаем или не да се отдадем на интимна близост.