Често семейния живот ни се струва много сложен.

Хората често се чудят дали правят правилните неща, за да накарат членовете на семейството си да се чувстват обичани и подкрепяни и ги натъжават и нараняват.

Като родители често сте под напрежение да издържате финансово семейството си, да създадете красив дом и да възпитате децата си по най-добрия начин. Но това може да ви накара само да забравите най-основните начини за изразяване на безусловна любов.

Доказано е, че най-простите, тихи дела на любов имат най-голямо влияние върху децата. В действителност те могат да бъдат предадени без нито една дума. Никое от тях не изисква график и всички са безплатни.

Това са два напълно безшумни жеста, които показват силна любов към децата ви, както нищо друго на света не може.

  1. Гледайте в очите им

Това е по-трудно, отколкото изглежда на пръв поглед. Обикновено хората гледат в своя телефон или някакво друго устройство, докато разговарят със своите деца. Но трябва да разберете, че децата ви ще се почувстват много по-добре, ако цялото ви внимание е обърнато към тях.

Затова, когато децата ви започнат да говорят, оставете това, което правите, и гледайте директно в очите им. Това не само ги кара да се чувстват по-добре, но също така им напомня за обичта ви към тях. А дори ще се изненадате колко много радост ще почувствате само от гледането на озарените им лица.

Ако не можете да спрете това, което правите, просто им кажете, че ви трябва малко време да довършите работата си и след това ще им обърнете внимание. Ще откриете, че вашите деца са станали по-търпеливи и присъстващи.

Дори и децата на по-малка възраст реагират на това с търпение, знаейки, че пълното ви внимание ги очаква.

  1. Усмихвайте се, когато влязат в стаята

Звучи толкова просто. Но ако си зададете този въпрос  може да изглежда различно: Колко пъти изведнъж осъзнавате, че не сте сами в една стая? Обикновено хората дори не усещат, когато детето им влезе в стаята, а когато това стане, те просто го поглеждат и продължават да са отдадени на своите занимания.

Това може да ви накара дори да се почувствате прекъснати, а децата ви да го усетят.

Един специален начин, чрез който може да покажете любовта си към децата, е да се усмихвате, когато те влязат в помещението, в което се намирате и вие. Те ще си спомнят как лицето ви светва при влизането им, а това ще ги накара да се чувстват по-специални.

Като родители вие имате много възможности за корекция и пренасочване. По същия начин, вие имате безброй начини, да покажете на вашите деца, че ги обичате, без дори да кажете и дума.

Посрещайки присъствието им с усмивка ги кара да се чувстват специални и обичани. Това действие изпраща по тих начин съобщението,” Вие сте обичани и ме изпълвате с неописуема радост”.

В заключение може да се каже, че повече от всичко, което може да се дари на децата ви, е вашата любов, а когато тя бъде изразена само с жестове и постъпки, дори без думи, те се чувстват щастливи и пълноценни.