Лятото е идеален период за въвеждането на порядък в организма, за прочистването му от шлаки и токсини. Прочетете как правилно да направите такова „почистване“ с помощта на гореща кипяща вода.

Ако в последно време сте забелязали, че не се чувствате добре и като цяло имате усещането, че нещо ви е както трябва, то най-вероятно е дошло времето не само да отидете на лекар, но и да прочистите стомаха и червата си.

Това е важно, защото проблемите с храносмилателната система забавят всички обменни процеси в организма, влошават външният ви вид и функцията на други органи, забавят процесът на отстраняване на шлаките и токсините.

Съществуват множество способи за очистване на организма. От екипа на Lechenie.bg решихме да разгледаме как правилно да направим това с помощта на гореща преварена вода.

С какво е полезна преварената вода?

Спомага за подобряване на функцията на храносмилателната система и в частност на червата. Това е особено актуално сега, когато често се храним в движение и употребяваме не особено полезни храни. В аюрведическата медицина се препоръчва пиенето именно на гореща преварена вода.

Защо точно тази вода е толкова полезна?

В аюрведа е разпространено мнението, че именно такава вода бързо се абсорбира от организма и като следствие по-бързо започват да действат ценните ѝ свойства. Тя е пречистена и целебна.

Прочистването с преварена вода спомага за избавянето от артрит, атроза, атеросклероза, хроничен запек.

Освен това с помощта на тази процедура вие можете да нормализирате теглото си, бавно и постепенно да изведете камъните и песъчинките от бъбреците, жлъчния мехур и черния дроб, да подобрите състоянието на кожата, костите ви да придобият голяма гъвкавост и дори да отслабнете.

Защо е необходимо очистване с кипяща вода?

Далеч невинаги ние сме загрижени за своето тяло. Употребата на вредна храна, липсата на физическа активност, заседналият начин на живот и фактори, които не зависят от нас, например пагубното въздействие на околната среда могат да не повлияят по най-добрия начин на нашия организъм и на неговото здраве.

За освобождаването от шлаките и токсините, а също и за стимулиране на метаболизма помагат очистването, което може да се организира и в домашни условия.
Такава процедура може да се провежда и редовно.

Разбира се, не е желателно да правите това твърде често, но няколко пъти в годината можете да устроите на своя организъм такова „своеобразно почистване“. След това вие ще видите, че много органи са престанали да се „обаждат“ и като цяло тялото ви е станало доста по-послушно, разбира се, казано образно.

Освен това вие ще започнете да забелязвате възторжените погледи на околните, тъй като състоянието на кожата, косата и ноктите също забележимо ще се подобрят.
Също така очистването на организма с вода се отнася към категорията на щадящите.

Този способ има по-малко противопоказания и негативни странични ефекти и последствия. Тъй като водата може да се пие от всички.

Как правилно да пречистите организма си с преварена вода?

Най-важното, което трябва да запомните е, че водата не трябва да бъде изгарящо гореща, а комфортна за вас, но същевременно и с максимална температура, тоест горната граница на зоната ви комфорт що се отнася до топлината. Вие трябва да можете да я пиете, без да се изгаряте.